Вести

Весић: Ђилас да објасни грађанима Србије како се обогатио

Члан Председништва СНС Горан Весић каже да би Драган Ђилас морао да објасни грађанима Србије како се обогатио док је био министар и градоначелник, а тек онда би, поручује, имао право да било шта приговара властима.

Реагујући на интервју у којем је Ђилас рекао да будући Савез за Србију "није против председника Србије Александра Вучића лично него против онога што он и његов режим раде", Весић му је поручио:

"Нека лепо каже како је 2007. године када је постао министар у Коштуничиној влади пријавио женину кућу на Дедињу, аутомобил САБ, 2003. годиште и 70.000 евра уштеђевине, а како се та имовина увећала па је по силаску са власти 2016. пријавио да у некретнинама има два милиона и 22.000 евра вредности и четири и по милиона евра за једну зграду. Како је то Ђилас зарадио? Од плате градоначелника?".

Ђилас би, додао је, грађанима Србије требало да објасни и одакле му 50 милиона евра стечених између 2007. и 2012. године, са укупним приходом са свим фирмама од око 180 милиона евра.

"Када говори о младим људима и њиховој перспективи данас Ђилас би да се заборави како је када је он био градоначелник тада десетогодишња девојчица Тамара Џолић на протесту становника Ресника, испред Скупштине града, добила батине од његовог обезбеђења. Он мисли да смо заборавили на Мирослава Ранковића из Раље, кога су по Ђиласовом налогу тукли функционери његове тадашње странке", рекао је Весић.

Весић је оценио да већина грађана Србије живи боље и оценио да Ђилас мисли да је заборављено како је награђивао себе и своје сараднике, када је посао реконструкције Булевара краља Александра дао компанији чија је понуда била скупља за милијарду динара од других.

"Тако је Ђилас водио Град Београд, а тако би владао Србијом да се којим чудом поново дочепа власти. Док је он био градоначелник управљачки врх ЈКП Градска чистоћа имао је генералног директора, заменика генералног директора, два извршна директора, три помоћника генералног директора, 12 саветника генералног директора, осам директора разних сектора, двадесетак помоћника директора сектора, сијасет разних руководилаца служби са високим коефицијентом", рекао је Весић.

Додао је да би Ђилас пре него што било коме дели лекције требало да одговори грађанима Србије на та питања и додао шта очекивати од човека који је сопствену странку, према званичном извештају опљачкао за милион евра, који је Роме стављао у лимене контејнере и куповао награде за Град Београд.

"Ђилас стварно мисли да смо заборавили како се у његово време куповина Соларисових аутобуса и КАФ-ових трамваја уговарала у кафићу у Страхињића Бана, како су његови пријатељи отварали кафане по Београду и како је на питања новинара одговарао са ''зини да ти кажем''", рекао је Весић.

Додао је и да ништа од тога није заборављено, због чега је, каже, доживео дебакл на градским изборима одржаним у марту.

"Зато сам запањен да се овај човек усуђује да било коме дели лекције", закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг