Вести

Весић: Ђилас је не само највећи лопов већ и највећи лажов

Члан Председништва СНС-а Горан Весић изјавио је вечерас да од изјаве бившег градоначелника Драгана Ђиласа да у време када је он био на челу града ниједна линија градског превоза није скраћена "већу лаж никада није чуо", јер изгледа стварно мисли да су сви заборавили саобраћајни колапс 2012, 2011. и 2009. у време снежних падавина.

"Ђилас стварно мисли да смо заборавили 2012, 2011. и 2009. када је за време снежних падавина био хаос у Београду, баш у време када је овај лопов био градоначелник", рекао је Весић, оценивши да се, иако се одавно зна да је Ђилас "највећи лопов у српској политици", од вечерас зна да је и "највећи лицемер и лажов".

Весић је навео да је Ђилас заборавио како се 11. децембра извињавао грађанима због колапса у јавном превозу, како их је позивао 2012. да чисте снег јер градске службе то нису биле у стању да ураде, па је бацио 11.000 дневница за људе који снег нису очистили, а поломили су скоро 3.000 лопата.

"Да ли се Ђилас сећа 2011. године када је због његове неспособности да очисти Град полиција обуставила саобраћај на аутопуту кроз Град и преусмерила аутомобиле на обилазницу на којој је дошло до колапса. За време власти тог неспособног лопова затворен је био аутопут за саобраћај што се није десило никада од како је саграђен. Те 2011. године за време снежних падавина том неспособњаковићу се десило да се заледи читав Бранков мост, па је било више десетина удеса на 500 метара, Пожешком улицом није могло да се прође као ни Кошутњаком, Сурчин је био одсечен од Београда као и насеља Падинска скела, Врбовски, Зрењанински пут, Јабучки рит, а биле су блокиране окретнице у Чингријиној, нису радиле линије јавног превоза према Учитељском насељу и Медаковићу", навео је Весић.

Весић је подсетио и да је Ђилас "заборавио како је са својим бахатим сарадницима претио начелнику Зимске службе и возачима Београд пута да ће да их хапси јер нису довољно спустили раонике".

"Те 2011. године преко 70 линија градског превоза је било отказано и то је највећи колапс јавног превоза у Београду, а троле су преусмераване. Ђилас стварно мисли да смо заборавили да је док је био градоначелник укинуо зимске и летње гуме у ГСП и натерао градског превозника да купи МС, универзалне гуме. Све то Ђилас зна, али мисли да смо заборавили. Ми нисмо. Али какав бедник мора да буде човек који се радује снегу и томе да је нека тролејбуска линија морала да буде скраћена због невремена. Ове лажи које је Ђилас вечерас изговорио најбоље говоре како он види политику и своју болесну жељу да се врати на власт. Лажима и призивањем несреће", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг