Вести

Весић: Ђилас је отимао имовину грађана

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће бивши градоначелник Београда Драган Ђилас данас морати да напусти јавну гаражу у Пожаревачкој улици, где је користио четири паркинг места, а плаћао једно и затворио противпожарни пролаз.

За Ђиласа је очигледно уобичајено да отме нешто од градске имовине како би урадио нешто за себе приватно, тако да после куће Великог брата и онога што је урадио у Пионирском граду, сада имамо и овај случај са гаражом у Пожаревачкој улици, рекао је Весић.

Весић је објаснио да је то гаража „Паркинг сервиса“ коју уз одређену накнаду користе станари Пожаревачке улице, односно околних зграда.

Ђилас је 2008. године закључио уговор за коришћење једног паркинг места, а онда је заградио противпожарни пролаз, ставио врата, паркирао четири своја аутомобила, три потпуно незаконито и отео део јавне гараже. Користио је противпожарни пролаз да улази у гаражу. Он је направио приватну гражу у јавној гаражи. То је врхунац безобразлука и бешчашћа да ви као градоначелник Београда отмете део јавне гараже, при томе је он милионер један од највећих тајкуна, и направите од тога приватну гаражу, остављао је ту и приватне ствари, ротацију на коју нема право...Све је супротно одредбама уговора који је потписао, прецизирао је Весић.

Према његовим речима, Ђилас је отео део јавне гараже, затворио противпожарни пут, отворио себи пут у другој улици и направио приватну гаражу у делу који припада Скупштини града Београда.

Отео део јавне гараже од грађана и направио приватну гаражу. То показује како се он односи према свему што јавно и тако се понашао док је био градоначелник. Замислите да је неко из СНС на Врачару урадио овакву ствар, нема ко се не би побунио и чија се оставка не би тражила. А кад то Драган Ђилас уради немате реакцију ни једне странке, његових сабораца, значи то је нормално, навео је Весић.

Весић сматра да је ово јединствен случај у свету и подсећа да је ова ситуација траје 10 година.

Уговор је склопљен 1. јула 2008. године. Тада је почео да тече уговор. Ђилас је 10 година незаконто користио део гараже, паркирао четири возила, паркирао ту и аутомобиле за своје обезбеђење. Онда смо јуче, када смо сазнали за то, раскинули уговор јер је паркинг место користио супротно одредбама. Он ће данас морати да напусти гаражу, а ми ћемо све вратити у првобитно стање и грађани који паркирају возила биће сигурни у случају пожара, истакао је Весић.

Најавио је тужбу за накнаду штете против Ђиласове компаније и њега лично јер су 10 година неовлашћено користили гаражу.

Тражићемо и да се плати накнада штете која је учињена тиме што је затворен противпожарни излаз. Ђилас је покушао да отме имовину грађана, као и у Пионирском граду. То најбоље показује грађанима не само како је владао Београдом, већ и како би владао да се поново дочепа власти и како разуме шта је јавна својина и интерес грађана, рекао је Весић.

 

 

Извор: ТВ Пинк