Вести

Весић: Ђилас као Тачи и Харадинај

Члан Председништва СНС Горан Весић рекао је данас да се лидер Савеза за Србију Драган Ђилас, претњама страним инвеститорима, придружујује Тачију и Харадинају у намери да изазову нестабилност у Србији и зауставе њен економски раст и прилив инвестиција.

Весић је навео да не прође ни дан, а да Ђилас не прети страним инвеститорима.

Весић оцењује да се после одлуке приштинских власти да уведу варварске таксе од 100 одсто на српске производе, са циљем да се изазове политичка нестабилност у Србији како она не би више напредовала, тим напорима синоћ у Лесковцу прикључио и Ђилас, претећи страним инвеститорима да ће их избацити из Србије и укинути сва радна места у фабрикама које су отворили.

Реагујући на Ђиласову изјаву да ће сва имовина, која је, каже, продата протеклих година странцима у бесцење, постати српска, када он преузме власт, Весић пита:

"Зашто Драгану Ђиласу, чије су четири повезане фирме у време док је био градоначелник Београда имале промет од 300 милиона евра, смета напредак Србије?" и одговара да је то зато што Ђилас своју будућност види само у земљи у којој он са својима обрће стотине милиона евра, а народ нема посла или ради за минималац од 161 евра или просечну плату од 330 евра...

"Тако би изгледала Србија Драгана Ђиласа и Вука Јеремића", каже Весић.

И све би Ђилас да подржи осим оно на чему је он сам зарадио милионе - на продаји рекламних секунди, додао је Весић.

"И све у Србији, ако се Ђилас буде питао, треба да стане, и производња у Бору, и производња у Меити, и пољопривредна производња, јер је за Ђиласа важно да једини српски производ буду рекламне секунде, чиме се он приватно бави", наводи Весић.

Весић понавља да је Ђиласова имовина када је постао градоначелник била женина кућа на Дедињу, аутомобил САБ и 70 хиљада евра уштеђевине, а када је отишао са власти - пријавио је, каже Весић, да само у некретнинама има 24 милиона евра, како је пријавио држави, али и 300 милиона евра колико су обрнуле његове четири највеће компаније у периоду између 2008 - 2012. године.

Те фирме нису производиле, тај приход није од плате градоначелника, констатује Весић већ од продаје рекламних секунди, од ријалити програма, Куће великог брата у објекту који је "отео" деци у Пионирском граду.

У његово време грађани Србије су имали 161 евро минималну зараду и 330 евра просечну плату, наводи Весић.

Тако Ђилас види Србију, њему милиони, грађанима по која стотина евра, наводи Весић и закључује: Ђилас може да има милионе, али подршку грађана не може да купи.

 

 

 

Извор: Танјуг