Вести

Весић: Ђилас мисли да грађани заборављају шта је радио

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић оценио је да су данашње изјаве бившег градоначелника Драгана Ђиласа о деци и породиљама тешко лицемерје, јер их даје човек који је остао дужан породиљама 400 милиона динара.

"Увек ми се свиђала "Ђиласова ''накнадна памет'', јер она показује колико је тај човек бескрупулозан. Невероватно је да о деци прича особа која је, када је 2013. смењена са места градоначелника Београда, дуговала породиљама 400 милиона динара на име неисплаћених накнада јер није плаћао ни по две године оно што је обећавао. Ђилас ће остати упамћен јер је као градоначелник наплаћивао родитељима дупло скупље вртиће него што је закон то дозвољавао", рекао је Весић.

Весић је подсетио да су у време када је Ђилас владао Београдом родитељи вртиће плаћали скоро 9.500 динара, а у вртиће је ишло 47.500 деце, док данас у вртиће иде више од 70.000 деце по цени од скоро 5.600 динара, а због његове бахатости град Београд сада враћа скоро три милијарди динара родитељима које је пљачкао.

За те три милијарде динара колико је Ђилас отео родитељима, а које сада враћамо из буџета могло је да се изгради 15 вртића: баш толико је Ђилас отео из џепова родитеља, 15 вртића, поручио је Весић.

"Како Ђиласа није интересовало да уради било шта добро за децу показује случај вртића у Алтини. Баш ту је Ђилас пустио свог пријатеља тајкуна да бесправно изгради, без грађевинске дозволе, вртић. Приватни инвеститор. Чим је тајкун завршио градњу, Ђилас од њега изнајмљује објекат за вртић по баснословној цени од 29.637 евра месечно првих годину дана, а потом по цени од 23.710 евра месечно колико град плаћа. За 10 година колико траје уговор тајкун ће захваљујући Ђиласу да заради скоро три милиона евра. За те паре Град је могао у Алтини да изгради два вртића. Али тада не би Ђиласов пријатељ зарађивао. Да ли треба да помињем да је Ђилас изградио вртић Облачак на Звездари без воде? Као да деца живе у Средњем веку. Е то је Драган Ђилас", навео је Весић.

"Када смо код ватромета, Ђилас је само за ватромет за отварање Моста на Ади на дочеку 2012. године потрошио скоро 50.000 евра. Мање од тога, мање од 50.000 евра Град Београд ће да потроши ове године за ватромет за девет редовних и шест ванредних манифестација. Толико о чињеницама. А лагао је Драган Ђилас да ће Град да потроши 850.000 евра. Треба да га је срамота", рекао је Весић.

Жалосно је само како овај човек који претендује да води земљу потцењује грађане и њихову интелигенцију и како мисли да смо заборавили шта је радио док је био на власти, закључио је Горан Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг