Вести

Весић: Ђилас мисли да све може да се реши на улици и купи парама

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас наставља да не долази на седнице градског парламента чиме, како је рекао, показује да не заступа интересе грађана који су за њега гласали, презире демократију и мисли да "све може да се реши на улици и купи парама".

Како је рекао Весић, Ђилас криткује, а поново није дошао на седницу градског парламента, већ држи конференције за медије испред Сава центра.

"Требало је овде да каже оно што је тамо рекао, да полемишемо и да људи виде ко има боље аргументе", рекао је Весић.

Додао је да је на прошлим изборима око 19 одсто грађана гласало за Ђиласа и његову листу, а за СНС 44 одсто грађана.

"Људи који су гласали за Ђиласа, гласали су да он заступа њихову политку. Он је те људе преварио, јер не присуствује седницама, а његово место је овде, да заступа њихове интересе", рекао је Весић на седници градског парламента и истакао да је обавеза одборника да се боре за интересе бирача који су их изабрали као своје представнике у скупштини.

Весић је рекао да то говори о томе колико Ђилас, како је рекао, презире демократију, институције и мисли да све може да се реши на улици и купи парама.

"За нас је гласало 44 одсто Београђана, а радимо за свих 100 одсто грађана, па и за оне који су гласали за Ђиласа, а које он не заступа овде, јер неће да долази на седнице градског парламента, али је зато први на благајни да узме дневницу са седнице", рекао је Весић.

Прокоментарисао је и Ђиласове изјаве у вези са инвестицијама, истичући да капитални буџет данас није 88 милиона евра, већ је много већи и износи 21 одсто буџета.

Весић је рекао и да данас Република на територији града Београда спроводи пројекте вредне близу седам милијарди евра, наводећи 4,6 милијарди евра за метро, 1,2 милијарде евра за БГ воз, фабрика за прераду отпадних вода у Великом селу која се гради и коју плаћа директно Република 271 милион евра, 450 милиона евра кроз кинески аранжман изградње канализације.

Весић је истакао да је Београд "мотор и локомотива" развоја Србије и додао да је зато просечна плата у престоници више од 700 евра.

Осврнуо се и на Ђиласову тврдњу да у Београду влада "урбанистички хаос".

"Њему је хаос увек када се гради. Па наравно да се гради, а не као у Ђиласово време када грађевинска дозвола није могла да се добије, док је он не одобри. Зато се сада гради пет пута више", рекао је Весић.

Коментаришући Ђиласове тврдње да у Београду нема нових школа, обданишта, Весић је истакао да то није тачно и да је Ђилас, док је био градоначелник, дупло скупље родитељима наплаћивао вртиће, а да сада "горке сузе лије за вртићима".

Весић се осврнуо и на Ђиласове изјаве да су од куповине таблета за ученике важнији бесплатни уџбеници и истакао да ће сва деца од првог до четвртог разреда на територији Београда добити таблете.

Прецизирао је да је то 67.592 деце и додао да ће таблете задужити њихови родитељи преко школа и општина, као и да ће у сваком таблету бити картица са бесплатним вајфајем.

"Сваком детету, без обзира да ли му родитељи имају вајфај код куће или не, обезбедићемо интернет, а за недељу, две расписујемо конкурс за куповину дигиталних уџбеника", рекао је Весић и подвукао да ће свако дете у Београду, од првог до четвртог разреда, имати таблет и дигитални уџбеник.

 

 

 

Извор: Танјуг