Вести

Весић: Ђилас највећа опасност по демократију Србије

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је да Град Београд треба да плати 100.000 динара одштете девојчици, јер је на суду утврђено да ју је радник обезбеђења града Београда ударио и разбио нос, на протесту испред Скупштине града 2013. године.

"Град Београд треба да плати 100.000 динара као накнаду тој девојчици која је тада имала 10 година зато што је обезбеђење града Београда, а тада је градоначелник био Драган Ђилас, претукло”, рекао је Весић.

"Није проблем у томе што Град треба да плати тај износ, платиће јер девојчица заиста јесте пребијена, већ је проблем у томе што је то радило обезбеђење бившег градоначелника Драгана Ђиласа, човека који нама сада држи лекције о култури и прича нам о политичкој демократији, а који је своје неистомишљенике тукао", рекао је Весић.

Како је истакао, ово је доказ шта се све радило за време Драгана Ђиласа.

"Он мисли да ми то заборављамо и бесан је што не желимо да заборавимо како се понашао док је био на власти", рекао је Весић.

Навео је да нема никакав проблем са тим да га Ђилас напада, јер су они политички противници.

"Има право да ме напада. То је његово право, као што је моје право да причам шта он ради и увек ћу говорити о томе шта је радио и како се понашао на власти јер мислим да је он највећа опасност по демократију Србије. Нема веће опасности од Драгана Ђиласа. То је један бахати тајкун који мисли да је све његово", истакао је Весић.

Коментаришући то што су на протесту “1 од 5 милиона” ношена вешала, функционер СНС је рекао да су вешала парадигма политике опозиције.

“Све што они нуде грађанима стало је у та вешала. То показује како они разумеју демократију у Србији”, рекао је Весић и подсетио да је недавно посланик Двери Срђан Ного претио вешањем на Теразијама председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић, као и да је члан Савеза за Србију Жељко Веселиновић позвао на силовање премијерке.

 

Стигао предлог Вучића за Ћосића и Екмечића

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је у Скупштину града стигао предлог председника Србије Александра Вучића да писац Добрица Ћосић и историчар Милорад Екмечић добију улице у Београду.

"У Скупштину града Београда стигао је предлог председника Вучића који је, као грађанин, предложио да Добрица Ћосић и Милорад Екмечић добију своје улице у Београду. Нема потребе трошити речи колико су они заслужни за наше друштво, колико су утицали на наше друштво и допринели да се оно развија у правцу у ком се развија данас", рекао је Весић.

Весић је додао да на тај начин негујемо културу сећања и показујемо да се сећамо људи који су нешто урадили у нашем друштву, те да и будуће генерације треба да имају сећање на њих.

Појаснио је да процедура таква да Вучићев предлог иде на Комисију за споменике, називе тргова и улица Скупштине града Београда.

"Када та комисија донесе одлуку, односно одреди које ће улице понети имена Ћосића и Екмечића, то иде на седницу Скупштине града, која ће бити одржана до краја фебруара", навео је Весић.

Весић је рекао да ово није прва иницијатива коју је председник Вучић поднео и подсетио да је раније поднео иницијативу да се подигну споменици Зорану Ђинђићу, краљу Александру Првом Карађорђевићу и Стефану Немањи.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи