Вести

Весић: Ђилас не долази на седнице, а узима паре

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је Град Београд у петак исплатио одборничку накнаду за фебруар, која износи 10.000 динара месечно, свим одборницима, укључујући и одборнике опозиције који су бојкотовали рад градског парламента.

"Тако је одборничку плату за фебруар добило и 26 одборника опозиције који су бојкотовали рад Скупштине града и нису се појавили на радном месту да заступају своје бираче, између осталих Драган Ђилас, Никола Јовановић, Санда Рашковић Ивић, Владимир Тодорић, Павле Грбовић и Раде Вељановски", рекао је Весић.

Како је додао, нема их у скупштини али су зато најбржи на благајни када треба да узму паре из буџета, као што су брзи када треба да јуре раднике "Градске чистоће" да их туку јер чисте град који они уништавају.

Весић је рекао да је Драган Ђилас у прошлом мандату Скупштине града Београда, од 2014. до 2018. године, као одборник примио бруто плату од 632.911,20 динара из буџета, а да није присуствовао на 42 од 43 седнице Скупштине града, колико их је одржано.

Тако је Ђилас четири године варао грађане Београда, а сада је очигледно заразио и остале своје колеге из опозиције и своју ружну навику да не долази на седнице, а узима паре, пренео на њих, додао је Весић.

 

План Албанаца је да се прекину преговори

План Албанаца са увођењем такси и усвајањем платформе о дијалогу је да се прекину преговори, изјавио је члан Председништва СНС Горан Весић.

"Разлика између онога што се данас дешава и онога што се дешавало пре две, три године је у томе што су пре две, три године западне земље, које су признале самопроглашену независност Косова, инсистирале на томе да Србија мора да призна ту независност и нису дозвољавале било какве преговоре и разговоре", рекао је Весић.

Подсетио је да је председник Србије Александар Вучић последњих неколико година успео да промени такав став, чак и у земљама које су признале самопроглашену независност Косова, тако да сада сви прихватају да се морају поштовати српски ставови и интереси, односно да нема решења без Србије.

То, наводи Весић, Албанцима не одговара, зато што они знају да ће у преговорима морати нешто да изгубе јер су сваки преговори ствар компромиса.

“Пошто су свом народу рекли да не морају ништа да изгубе и да је све њихово, њима такви преговори не одговарају. Зато су и увели таксе да би њима прекинули преговоре јер албански план је да врше притисак на Србе како би се Срби исељавали и како би они једног дана рекли Србији: ''О чему ви причате, тамо нема ваших људи, зашта се залажете и борите?''”, рекао је Весић и додао да то Албанци раде деценијама веома упорно.

Њихов план је да код српског становништва изазову несигурност, навео је функционер СНС и додао да председник Вучић зато инсистира да се тај проблем реши јер Србији не одговара губитак времена.

“Они који нападају Вучића и кажу чувај статус кво, не разумеју да уствари раде, не кажем да то раде сви свесно, неко ради и несвесно, али раде у корист албанског плана. Албанцима само треба време. Њима не одговарају преговори јер ће преговори донети неко компромисно решење, а онда тај њихов план неће бити испуњен”, рекао је Весић.

Како је додао, зато су прво увели таксе, па после притиска да се укину таксе усвојили платформу.

“Имаћемо још различитих покушаја од стране Приштине да се преговори уопште не десе јер за разлику од претходног времена они сада имају Србију која жели да разговара и да се постигне компромис који ће бити болан за обе стране јер нема другачијег компромиса, што је Вучић више пута рекао, Србију коју свет поштује и Србију која има подршку у међународној заједници за такав став. И то је нешто што је потпуно ново, на шта они нису навикли”, закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк