Вести

Весић: Ђилас разуме функцију све што је јавно то је моје

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас гаражу ЈКП "Паркинг сервис" у Пожаревачкој улици, чији је противпожарни излаз бивши градоначелник Драган Ђилас противзаконито присвојио и држао четири аутомобила, а плаћао само за један.

Весић је рекао да је екипа "Паркинг сервиса" јуче у гаражи затекла четири аутомобила, гуме, полице и друге приватне ствари, а данас, наочиглед медија, мајстори су отворили "Ђиласову гаражу" и затекли један аутомобил, за који је до јуче имао уговор о коришћењу паркинга.

"Ђилас је јуче, када сам ја ово објавио, извезао три аутомобила и оставио један за који има уговор. Он, међутим, чак и тај аутомобил није смео да паркира, нити је смео да има своју приватну гаражу, полице и да отме део јавне гараже и да направи врата", указао је Весић.

Каже да је Паркинг сервис тај "скандал" открио пре два дана, те да је јуче то јавно предузеће раскинуло уговор са Ђиласом, односно његовом фирмом "Мултиком", зато што су, истиче, користили паркинг место супротно одредбама уговора.

"Данас раскид уговора ступа на снагу, Ђилас ће данас морати да уклони и тај један аутомобил јер више нема уговор ни за њега", подвукао је Весић.

Заменик градоначелника је подсетио да је Ђилас у гаражи у Пожаревачкој имао уговор за коришћење једног паркинг места од 2008. године, те да је на основу тог уговора без икаквих проблема могао да корсити било које место у гаражи.

"На жалост, уместо тога, Ђилас је преградио противпожарни пут и овде паркирао своја четири аутомобила. Ми смо јуче сликали та три аутомобила која су била паркирана на противпожарном излазу, ни за један од тих аутомобила нема плаћено и сва су била нелегално овде", рекао је Весић и медијима показао фотографије та три аутомобила.

Додао је да је Ђилас отео гаражу која припада свим грађанима, направио посебан излаз који води ка Синђелићкој улици како не би пролазио кроз гаражу и тако од јавне гараже, каже Весић, направио приватну гаражу.

"Да је то неко од нас урадио у Београду на Врачару, мислим да бисмо висили на Теразијама, како они иначе знају да позивају", рекао је Весић и додао да је тај Ђиласов чин заправо доказ безобразлука, бахатости и начина на који он разуме функцију - "све што је јавно, то је његово".

Весић је најавио да ће противпожарни пут остати слободан, да ће грађани моћи да га користе у случају пожара, а затворивши тај пут, каже Весић, Ђилас је показао не само да је бахат већ и да је угрозио безбедност станара.

 

 

Извор: Танјуг