Вести

Весић: Ђилас уместо да се извини грађанима наставља да лаже

Драган Ђилас, уместо да се извини грађанима Београда зато што је отео три паркинг места у јавној гаражи, преградио противпожарни улаз и јавну својину претворио у своју приватну, наставља безочно да лаже, изјавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

"Данас се, после три дана, коначно огласио са тврдњом да већ 10 година уредно плаћа једно паркинг место и да је то паркинг место добио два месеца пре него што је постао градоначелник. Лепо звуче Ђиласова објашњења, али нека лаже неког другог", истакао је Весић.

Весић је додао да је Ђиласов проблем у томе што није одговорио по ком закону је дозвољено преградити противпожарни излаз, угрозити безбедност корисника гараже и станара околних зграда, имати сопствени улаз и излаз у гаражи и користити и не плаћати три паркинг места.

"Ђилас је сам починио више кривичних дела поступајући на овај начин, тако да уместо што другима прети кривичним пријавама, боље би му било да размисли како ће да објасни ово што је урадио пред надлежним судским органима, јер ће бити тужен и од Града Београда, и од Паркинг сервиса", напоменуо је Весић.

 

Београд ће куповати трамваје произведене у Србији

Поводом молбе Председника Републике Александра Вучића Граду Београду да купује "Сименсове" трамваје који ће се производити у Крагујевцу, заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да ће Београд са задовољством куповати трамваје произведене у Србији.

"За Београд је велика част да имамо могућност да купујемо "Сименсове" трамваје који ће се производити у Крагујевцу, како је јуче најавио председник Републике Србије Александар Вучић", рекао је Весић.

Весић је указао да ће то бити велики повратак трамваја "Сименс" на наше улице, пошто је Београђане 1923. године превозило 30 модерних "Сименсових" трамваја и 30 "Сименсових" приколица.

Пет година касније смо добили још 40 трамваја, па је Београд 1932. године имао 13 трамвајских линија и 96 трамваја. Трамвајска линија према Земуну отворена је 1935. године.

Други светски рат смо дочекали са 10 трамвајских линија и укупно 104 трамваја, подсетио је заменик градоначелника Београда.

Весић је поручио да ће Београд у наредним деценијама ширити трамвајску мрежу.

"До средине наредне године биће завршено постављање шина преко Моста на Ади па ћемо повезати Баново Брдо и Раковицу са Новим Београдом, а планирано је и проширење трамвајске мреже према Вишњичком пољу и Земуну као и спајање Славије и Калемегдана трамвајском линијом број 1", рекао је заменик градоначелника.

Весић је напоменуо да наредне године почиње реконструкција улица и трамвајских шина у улицама 27. марта, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, чиме ће се омогућити да нови трамваји користе читав круг двојке.

 

 

 

Извор: Танјуг