Вести

Весић: Ђилас увек ради на штету грађана

Заменик градоначелника Београда Горан Весић осврнуо се на критике Драгана Ђиласа везане за завршетак реконструкције улице Боре Станковића на Врачару, указујући да је бивши градоначелник "љут када му неко поквари ''комбинацију'' око уџерице наводног енглеског инвестиционог фонда".

“Могао сам да се кладим да Ђилас неће издржати да се не јави поводом реконструкције улице Боре Станковића, јер је увек љут када му измакне очекивана зарада, од ПКБ до ове улице“, истакао је Весић подсећајући да је реконструкција те улице била планирана још када је Ђилас постао градоначелник, али да њему није пало на памет да почне са радовима, „због једне уџерице, која се налазила на траси нове улице".

Весић је указао да је ту „уџерицу“ купио енглески инвестициони фонд, што, како констатује, звучи „тако ђиласовски“, те навео да је све то "паковано" од 2008. године преко општине Врачар, коју је водио Ђиласов близак сарадник Бранимир Кузмановић, не би ли се за ту уџерицу исплатили милиони евра одштете.

То је, како каже, редовно рађено са разним пројектима у Ђиласово време у Дирекцији за грађевинско земљиште.

„Ми нисмо никоме исплатили ни динар за ту уџерицу, већ смо је срушили, пошто је била бесправна. Али, требало нам је скоро годину дана да распетљамо Ђиласове марифетлуке око те улице. Боље то, па да уштедимо за градски буџет, него да се исплаћују милиони евра неком “енглеском фонду” који на то нема право", рекао је Весић и додао да зато Ђиласа "боли" завршетак улице Боре Станковића, јер је "његова братија" у граду потрошила четири године не радећи улицу, "како би направили комбинацију да неко отме на име неке уџерице милионе евра из буџета“.

Додао је да то како је Ђилас радио, најбоље показује пример реконструкције Пожешке улице, која је рађена 2009. и 2010. године.

„Тада је хвалио реконструкцију ове улице, за коју је издвојио 900 милиона динара, а која је данас у таквом стању да мора поново да се реконструише!? Рупчаге су на све стране око трамвајских шина, гуме која је постављена да амортизује шине више не постоји, коловоз је препун улегнућа и рупа".

Тако је, каже, Ђилас “успешно урадио” и реконструкцију подземног пролаза код Сајма који се распада, старог Савског моста, где је стављен асфалт на челик, Булевар краља Александра, где је узета понуда која је скупља за осам милиона евра...

Весић је казао да се извињава Ђиласу зато што су градске власти скоро годину дана тражиле начин како да “енглеском инвестиционом фонду”, који се сетио да буде власник уџерице на Врачару, не исплати ни динар из буџета, већ да их сруши, јер су нелегални и тако уштеди милионе евра које су у Ђиласово време биле планиране да се исплате из буџета.

„Знамо да му тешко пада када се нешто уради добро за град, а лоше за преваранте који су заузели позиције још у његово време. Знам да је то у његовим очима неопростив грех. Улица Боре Станковића је завршена за око 75 милиона динара, никоме ни динар одштете није плаћен и тако ми радимо. Као је он радио, видели смо на примеру Булевара краља Александра и Пожешке, а замало и на примеру улице Боре Станковића, јер Ђилас увек ради на штету грађана” поручио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг