Вести

Весић: Ђилас жели да елиминише остале лидере опозиције

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић каже да протесте "Стоп крвавим кошуљама" организује лидер Савеза за Србију Драган Ђилас како би "елиминисао" остале представнике опозиције и постао једини опозициони лидер.

Весић сматра да је суштина у борби за превласт у самој опозицији и да Ђилас организује и плаћа протесте и тако се бори да постане лидер опозиције.

"Ђилас прича како их не организује, а пред сваке протесте шаље стотине хиљада смс порука грађанима и позива их да дођу. Сви знамо да он одлучује о свему, шта ће се дешавати на протестима, где ће се ићи, ко ће и шта говорити", рекао је Весић.

Весић тврди да су Ђиласу потребни протести да би "елиминисао" остале лидере опозиције.

"Ђилас се на овај начин бори да победи Вука Јеремића који је направио своју странку, за разлику од Ђиласа који је лењ и неспособан да направи било шта", рекао је Весић.

Весић се запитао да ли лидер Савеза за Србију мисли да сви пате од амнезије.

Наводи да о фашизму прича Ђилас који је, каже Весић, Роме ставио у контејнере и чије је обезбеђење тукло девојчицу испред Скупштине града.

За Весића је неприхватљиво да о слободи медија говори Ђилас који је, како каже, као градоначелник продавао секунде РТС и Студија Б.

"Имао је око 70 милиона евра промета са РТС и био је сувласник новине што је и Верица Бараћ написала у званичном извештају Агенције за борбу против корупције", казао је Весић.

Додао је да је Зоран Ђинђић као премијер поднео кривичну пријаву против Ђиласа јер се, тврди Весић, лажно представљао по фирмама.

"О злу прича Ђилас који је почео са својим бизнисом за време Милошевића, а одбио је да ради кампању Отпору 1999. године јер "то није било за њега" и зато што је мислио да тадашња власт није била тако лоша", испричао је Весић.

Весић је истакао да Ђиласове "грешке" коштају град Београд три милијарде динара.

Казао је да је Ђилас у кампањи за прошле изборе у Београду, на којима је доживео фијаско, нудио бесплатне вртиће који су, каже Весић, у Ђиласово време били дупло скупљи него данас.

"Данас су вртићи 5.600 динара, а кад је он био градоначелник плаћало се 9.500 динара. Сад каже то је била грешка, а та грешка кошта три милијарде динара које ми враћамо родитељима", рекао је Весић.

Упитан да ли објекат у Пионирском граду, који је био намењен деци и омладини, а коришћен за програм "Велики брат", Весић је рекао да ће тај објекат морати да се сруши.

"Тај објекат је уништен и то је још једна штета коју је Ђилас направио, а то само говори о његовој бахатости. Сад то морамо да срушимо и да градимо потпуно нови објекат за децу", навео је Весић.

 

Трамп поручује да треба уважити интересе Србије

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић оценио је данас да Трампова писма Александру Вучићу и Хашиму Тачију указују на то да се САД укључују у дијалог о решавању питања Косова и Метохије, да је позиција наше земље у преговорима данас боља и да је Трампова порука да треба уважити и интересе Србије.

Весић је рекао да ЕУ више није једини формат у оквиру којег се разговара и да се сада све враћа под окриље светске организације.

''Председник Србије Александар Вучић урадио је добар посао и у претходне две године уложио огроман напор да се у УН поново отвори питање трајног решења за КиМ, док је до пре две године једино питање међународне заједнице било да ли ће Србија да призна независност Косова'', рекао је Весић.

Он је приметио да су сада сви уверени да треба уважити легитимне интересе Србије - политичке, економске, културне, историјске и оценио да је то велика победа председника Вучића.

''Да су спонозори косовске независности могли да заврше тај процес, већ би га завршили, не би било потребе за Трамповим писмом и за додатним преговорима. Нисмо близу решења, али је чињеница да се оквир мења и да су позиције Србије боље, чак и председник САД каже да треба уважити интересе Србије и то је наша највећа победа'', нагласио је Весић.

Он је подсетио да се дијалог између Београда и Приштине првобитно водио у УН и рекао да је бивши председник Борис Тадић ''из само њему познатих разлога'' одлучио да пребаци преговоре из УН у ЕУ.

''Зашто се то десило, нико не зна, као што нико не зна ни зашто је Вук Јеремић поднео захтев Међународном суду правде који је ставио печат на самопроглашену косовску независност. И дан-данас му Албанци захваљују, Тачи се на Савету безбедности малтене Јеремићу захвалио за то што је урадио за њих. Ако је неко допринео независности Косова, то је Јеремић својим глупим потезима'', сматра Весић.

Он каже да су Албанци сада нервозни и да су увели таксе и формирали војску уверени да ће тако појачати своју позицију у преговорима.

''Зато је важно да се у дијалог укључе и САД, јер је чињеница да Приштина не признаје ниједан други ауторитет. Једино САД могу да их натерају да направе одређене уступке'', закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк