Вести

Весић: Ђиласов Савез за Србију је Савез за крађу Србије

Горан Весић истиче да опозицију не занима Београд нити живот грађана престонице, већ су у политичкој борби само зарад личних интереса и богаћења. Он подсећа на резултате избора за Београд који јасно доказују да грађани желе континуитет политике СНС.

Београд је јуче добио 74. градоначелника, првог лекара после 24 године. Одборници Скупштине града поставили су на чело Београда досадашњег директора Универзитетске дечје клинике у Тиршовој др Зорана Радојичића.

Говорећи о јучерашњој бурној седници Скупштине града, заменик градоначелника и градски менаџер Горан Весић, каже да група одборника окупљена око Драгана Ђиласа нема намеру да учествује у раду Скупштине, већ да је опструише.

Сећате се да Ђилас у претходном сазиву није био ни на једној седници, иако је редовно примао плату. Не интересује га живот Београда већ остваривање политичких амбиција. Ово је сада више него јасно, каже Весић.

Како истиче, победа СНС на београдским изборима је убедљива и не памти такав тријумф у престоници. Ипак, одборници опозиције покушавали су спречавање конституисања градске Скупштине, а самим тим су покушали да прекроје вољу грађана Србије.

Весић је подсетио на јучерашњу изјаву Драгана Ђиласа: "СНС и коалициони партнери освојили су 61 одсто гласова на изборима за Београд, што значи да 49 одсто грађана није задовољно како је СНС пре избора водио престоницу".

Па, 61 плус 49 је 110! Изађе човек и каже "ишао сам у Математичку гимназију, а не знам у коју је школу ишао Весић". Ја сад њега питам у коју је основну ишао кад не зна да сабере два броја! Можда је ишао у Математичку, али не знам у коју је основну, јер се сабирање до сто учи у основној, поручио је Весић.

Потпредседник странке Вука Јеремића, Никола Јовановић изађе за говорницу и говори о корупцији, о некаквих 6 милијарди евра. Човек не зна ни колико износи буџет града! И лепо га питам шта ради овде, кад му је шеф оптужен у међународном криминалном ланцу! Говорите нам о корупцији, а сама странка је умешана у корупцију! Направили су од своје невладине организације међународну перионицу новца, користили су положај председника ГС УН као параван за мутне радње. Партнери су им ухапшени у Америци под оптужбама за корупцију, каже Весић.

Весић подсећа и на оптужбе за фашизам Санде Рашковић Ивић, а сама говори да су "Олуја" и "Бљесак" легитимне акције.

С'једне стране је група губитника и с'друге стране људе који раде, каже Весић.

Ђиласов Савез за Србију, Весић је назвао Савезом за крађу Србије.

Главна примедба им је била то што је Радојичић за кандидата изабран на седници ГО СНС. Од кад је политике, тако се ради. Јанковић је тражио да буде премијер, није имао ни један мандат. Ђилас није долазио на седнице, тражио је да буде градоначелник, имамо опозицију коју град не интересује, нису били у Рипњу, Алтини, Калуђерици, али су зато били у Хонгконгу више пута, каже Весић.

Како каже, СНС је власт која ради, која има визију и конкретне планове и пројекте. СНС има тим за Београд и део тог тима је и др Зоран Радојичић.

Поштујемо законе, водимо политику континуитета и наставићемо да развијамо сваки део Београда. Престоница није више само на Теразијама и то је наш највећи успех, каже Весић.

 

Изградња инфраструктуре и очување духа града приоритет градске власти

Београд је већи од сваког ко се налази на његовом челу, било да је у питању градоначелник, његов заменик, чланови Градског већа или директори, јер ми смо сви пролазни, а Београд је вечан. Наше је да у оквиру мандата покушамо да направимо што више добрих ствари за наш град и оставимо га у бољем стању него што смо га добили. Београд је данас свакако у бољем стању него 2014. године и сигуран сам да ће исти случај бити и 2022. године у односу на 2018. годину. Ако тако разумемо посао, онда га добро радимо, казао је Весић.

Озбиљно ћемо се позабавити проблемом дивље градње и то је нешто што у Београду неће бити толерисано, рекао је Весић. У Београду може да се гради, добије се грађевинска дозвола, плати се оно што је потребно и гради се, додао је Весић.

Весић је истакао да је један од највећих успеха у последње четири године то што Београд више није само на Врачару или Теразијама, већ на целој својој територији и сваки део града се равномерно развија.

Говорећи о Београду у 21. веку, Весић је рекао да његова основна особеност треба да буде изграђена инфраструктура.

То је Београд са метроом, новим мостовима, два тунела, оним који ће повезати Саву и Дунав од садашње Аутобуске станице до Булевара деспота Стефана и тунел Топчидер, који ће излазити код Аутокоманде и део је завршетка Моста на Ади. Морамо такође да комплетно урадимо саобраћајнице јер смо већ почели са измештањем корита Топчидерске реке како бисмо проширили Булевар патријарха Павла на шест трака. Са републиком завршавамо обилазницу око Београда, спољни и унутрашњи магистрални прстен, што ће омогућити лакше кретање по граду. До краја године издаћемо дозволу за спалионицу у Винчи, аутобуска станица на Новом Београду је почела да се гради, република треба да заврши зграду на Прокопу, а ми ћемо радити приступне саобраћајнице са ауто-пута. Наравно, радиће се и фасаде, ове године њих 190, од којих 70 у центру Земуна, урбани џепови, кружни парк у Доњем граду и још много сличних садржаја, казао је Весић.

Весић је подсетио да ће 18. јуна бити отворен тендер за реконструкцију Карађорђеве, а одмах затим и тендер за реконструкцију Трга републике.

Пасарела изнад Булевара војводе Бојовића биће у пуној функцији до пролећа, гондола која ће повезати ушће са Калемегданом почеће да се гради на јесен, а ту су и Блок 18 преко пута Београда на води, стамбено-пословни блок Макишко поље, где ће бити и прва станица метроа, лева обала Дунава од Панчевачког до Пупиновог моста, марина Дорћол која ће бити претворена у Научно-истраживачки центар „Никола Тесла”, почеће и пројекат „Беко”, а до краја године почеће и уређење комплекса старе пиваре у Скадарлији, казао је Весић, нагласивши да је уз изградњу инфраструктуре најважније очувати дух града.

Весић је рекао да ће се у наредне четири године решавати проблем буке који осећају многи грађани, посебно грађани делова Старог града, Савског венца, Новог Београда.

Морамо да нађемо меру. Ми смо град у коме постоји ноћни провод и због чега људи, између осталог, долазе, али људи имају право на миран сан и да их нико не омета. Решићемо прво проблем точења алкохола после радног времена, наћи ћемо начин да то не може да ради било који локал. Урадићемо грађевинска правила шта све треба да имају локали који емитују музику после дозвољеног радног времена. О томе већ разговарамо са представницима Грађевинског, Машинског и Архитектонског факултета и ко буде хтео да емитује музику мораће да има правилну заштиту од буке. Заједно са овим факултетима направићемо тачну процедуру и шта тачно локал који емитује музику треба да има, објаснио је Весић.

Када је реч о графитима, Весић је нагласио да ће то бити један од послова којима ће се град бавити и убудуће.

„Градска чистоћа” ће обезбедити нове машине за чишћење графита, а увешћемо и технологију такозваног „течног стакла” на фасадама које сада радимо. То ће бити обавеза на новим зградама, а на зградама које су под заштитом државе, ми ћемо то урадити, казао је Весић.

 

 

 

Извор: Пинк