Вести

Весић: Ђиласова изјава директан позив на крвопролиће

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је да је један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас у Америци рекао да ће избори у Србији довести до крвопролића и убиства и оценио да је то директан позив на крвопролиће, те поручио да би свако коме је стало до демократије у нашој земљи требало да осуди ту изјаву.

“Ђилас и његови истомишљеници дали су много скандалозних изјава у последњих годину дана, али ово је заиста једна од најстрашнијих изјава коју је дао”, рекао је Весић.

Навео је да Ђилас, када оде у иностранство, тамо говори против Србије и додао да је у Америци рекао да ће избори довести до крвопролића и убиства.

Весић је рекао да су у свакој демократској земљи избори празник демократије, начин да грађани кажу своју политичку вољу и одлуче какву политику желе да се спроводи у њиховој земљи.

“У свим демократијама у свету, рачунајући и Америку, и Србију, избори су најважнији догађаји. Избори су у Србији мирни већ деценијама и сад Драган Ђилас који се плаши избора као ђаво од крста, пошто на изборима не може да добије ништа, прича како ће избори довести до крвопролића. Он би да мења власт на улици, да упада моторном тестером, као што је упадао у РТС и претио новинарима, да врши притисак на улици, прети људима… то је за Ђиласа демократија, а избори нису демократија”, рекао је Весић.

Навео је да ово јасно показује какве су намере Ђиласа и његовог савеза који, како је додао, води фашиста Бошко Обрадовић.

“Они уствари не желе изборе, не желе да грађани кажу своје мишљење на изборима, јер знају какво ће бити мишљење грађана о њима, јер се већ показало да су сваки пут прошли као бос по трњу”, рекао је Весић.

Весић је поновио да би свако коме је стало до демократије у Србији требало да осуди Ђиласову изјаву, јер је она директан позив на крвопролиће у нашој земљи.

 

Њихова политика су насиље, фашистичке методе...

Члан Председништва СНС Горан Весић оценио је данас као "чист фашизам" то што су јуче Бошко Обрадовић и још неколико опозиционих посланика “дочекали” испред Народне скупштине премијерку Ану Брнабић и министре Владе Србије, који су дошли да одговарају на питања посланика.

"То што они раде је фашизам. Прво су покушали да блокирају председника Србије Александра Вучића, па се показало да се председник њих не плаши, а и да њих нема тако пуно као што су очекивали. Онда су најавили да ће блокирати и мене испред Скупштине града, а у међувремену су се сетили чланова Владе и покушали да блокирају и њих”, рекао је Весић и оценио:

“То је чист фашизам. Њихова политика је насиље, њихове методе су фашистичке, а оно што нуде грађанима то је крв. То су вам три стуба њихове политике”.

Председник Двери Бошко Обрадовић и још неколико опозиционих посланика “дочекали” су јуче испред Народне скупштине премијерку и министре Владе Србије, који су дошли да одговарају на питања посланика.

Обрадовић је добацивао министрима, са некима је ушао и у вербални сукоб, али није дошло до инцидената.

Весић се осврнуо и на председника општине Стари град Марка Бастаћа који је долазио у зграду у којој живи и навео да је против њега поднео кривичну пријаву.

“Ја мислим да ће он брзо одговарати пред надлежним органима за оно што ради јер Бастаћ је најгори председник општине у Београду и човек који скоро ништа не ради у складу са законом”, рекао је Весић.

Између осталог, навео је да спортски центар “Милан Гале Мушкатировић”, који је власништво општине Стари град, у овом тренутку има више од 90 милиона динара дуга за струју, воду, грејање и да је питање да ли ће уопште овог лета моћи да ради.

“Мислим да је тај човек одавно заслужио да се њиме бави закон јер то је заиста један преварант”, оценио је Весић.

Навео је да је начин на који лидери Савеза за Србију желе да дођу на власт нешто што је веома опасно за развој наше земље и директан напад на стране инвеститоре.

“Ово што Ђилас ради је директан напад на стране инвеститоре и покушај да се страни инвеститори отерају из земље, а то значи да се укину радна места”, рекао је Весић.

Навео је да су протест "Један од пет милиона" заказали 13. априла у Београду на дан када је, подсетио је Весић, Адолф Хитлер 13. априла 1941. године окупирао Београд.

“Шта би друго фашиста Бошко Обрадовић славио него дан када је Хитлер заузео Београд. То вам јасно говори о томе какви су њихови планови. Замислите да у једној земљи која је толико искрварила против фашизма имамо ситуацију да данас, у 2019. години, фашиста Бошко Обрадовић заказује протест на дан када је Хитлер заузео Београд и слави тај дан”, додао је Весић.

 

Вучић решава проблем настао у време Ђиласа

Члан Председништва СНС Горан Весић поздравио је поступак председника Србије Александра Вучића, који је јуче грађанима задуженим у швајцарским францима поручио да ће држава до наредног петка предложити решење за њихов проблем, и истакао да за тај проблем није крив Вучић.

Весић је рекао да за тај проблем нису криви ни Вучић ни актуелна влада јер, како је подсетио, ти људи су позивани да узму кредите у швајцарцима у време када је Драган Ђилас био на власти.

“Они су им направили проблем, а сада покушавају да искористе њихову несрећу. Ниједан од њих није дошао и рекао ''ево људи ми ћемо вам помоћи''. Не, они би само да искористе то незадовољство грађана, а понављам Вучић нема никакве везе са тим. Он је дошао и рекао да је држава одговорна и да ће покушати да помогне тим људима”, додао је Весић.

Председник је јуче грађанима задуженим у швајцарским францима рекао да ће држава до наредног петка предложити решење за њихов проблем.

Поручио је да је држава спремна да помогне и да ће у међувремену разговарати са банкама и понудити решење, које подразумева да банке преузму део дугова на себе, а део ће држава.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк