Вести

Весић: Ер Србија остварила значајан резултат

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић уручио је на београдском аеродрому "Никола Тесла" награду четири милионитом путнику Ер Србије.

Заједно са Весићем, ваучер за две повратне карте у бизнис класи до било које дестинације у мрежи Ер Србије, путници Викторији из Београда предао је директор српске авио компаније Јиржи Марек.

Весић је рекао да је авио компанија Ер Србија остварила значајан резултат, тиме што је превезла четири милионитог путника и додао да очекује да ће до краја ове године тај број бити и већи.

Весић је навео да ће са аеродрома "Никола Тесла" ове године бити превезено око осам милиона путника и да очекује да ће, када буде реконструисан, имати још већи број путника.

"То показује колико је Ер Србија стабилна компанија и зашто је понос наше земље", рекао је Весић.

Подсетио је да је 2013. године донета одлука да се авио компанија ЈАТ угаси и направи Ер Србија, која је однедавно у 100 процентном власништву државе.

"Ово је најбрже растућа регионална компанија у овом делу Европе. Студенткиња која иначе студира у Лондону, а живи у Србији је добила карту, надам се да ћемо следеће године славити и четири и по милиона путника и да ћемо већ следеће године имати најбољи резултат у 97 годишњој историји наше авио компаније", рекао је Весић.

Весић је подсетио да је најбољи резултат по броју превезених путника постигнут 1987. године, када је авио компанија ЈАТ имала нешто више од четири и по милиона путника.

"Очекујем да ће наша Ер Србија можда већ следеће године или наредне успети да постигне тај рекорд", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг