Вести

Весић: Глас за нашу листу је глас за стабилност Србије

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је да је 17. децембар најважнији датум у модерној историји, јер се тог дана бира да ли ће се сви пројекти наставити и завршити како би се Србија даље развијала или ће земља стати.

"Ако грађани гласају за листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане", то је једина гаранција да ће Србија наставити да се развија, да ће водити слободну, независну и самосталну спољну политику, о којој ће одлучивати грађани Србије", рекао је министар Весић за ТВ Прву.

Глас за било коју другу листу је глас да се сви пројекти у држави зауставе, додао је министар Весић.

"Само је глас за листу Александра Вучић глас за Србију. Можда ће ово што ћу сада рећи звучати грубо, али је тачно. Глас са било коју другу опозициону листу је глас против Србије. То не значи да они који гласају за друге листе не воле Србију, али нажалост гласају за оне који ће зауставити све пројекте. Зато је победа листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" победа свих грађанки и грађана, чак и оних који, из неког разлога, не гласају за нас, јер ће и они путовати новим путевима, пругама, и сигуран сам да ће нас у будућности подржавати, јер је политика Александра Вучића добра за све људе", навео је министар Весић.

На најаве из опозиције да су "спремни да гласове бране на улици", министар Весић је констатовао да после сваке велике Вучићеве победе, дође до протеста оних који су изгубили, јер мисле да се власт преузима на улици а не гласовима људи.

"Када је Вучић, као кандидат за градоначелника Београда, од Ненада Богдановића изгубио са нешто мање до 1.000 гласова, ниједног часа није тражио поновно пребројавање гласова, нити је позивао људе на улицу. Звао је исте вечери противкандидата и честитао му и рекао да ће се потрудити да победи следећи пут. Тако раде одговорни људи према држави. Има тесних победа, па кандидати честитају једини другима. А, да ли сте икада чуло да је неко Вучићу честитао победу? Никада нико чак ни када је побеђивао не са четири, већ са 40 одсто предности, никада му нико није честитао. Увек су звали на протесте, јер опозиција мисли да мимо воље грађана, на улици може да преузме власт", рекао је министар Весић.

Навео је и да је део опозиције, окупљене око листе "Србија против насиља", док је трајала жалост после трагедије у школи "Владислав Рибникар", мислила да може да преузме власт на улици и да искористи трагедију у политичке сврхе.

"Узели су, отели име "Србија против насиља", које је насталао на болу људи због трагедије, да га искористе за кампању а на крају су под тим тужним слоганом завршили јуче свој скуп да би певањем!? То показује недостатак емпатије и да им није стало до трагедије али показује и неодговорност према држави. Зато је важно да убедљивом победом, обезбедимо да Србија буде стабилна", рекао је министар Весић.

Неке странке, како каже, мисле да Србија треба да стане.

"Мисле да Србија треба да буде у хаосу не би ли они дошли на власт. Иако од њих не можете да добијете одговор ни на једно питање, попут увођења санкција Русији... Сами кажу да би формирали техничку владу, која не би радила ништа годину дана. У изборној утакмици се представљају програми, за који се тражи подршка грађана, а они кажу - ми нећемо радити ништа, важно је да седнемо у фотеље. То им је једини политчки програм. Зато је глас за листу Александра Вучића једини глас за развој и стабилност Србије", закључио је министар Весић.

 

Почиње изградња брзе саобраћајнице "Осмех Србије"

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић најавио је да почиње изградња брзе саобраћајнице "Осмех Србије" у дужини од 186 километара, од Бачког брега, на граници наше земље са Мађарском, до Српске Црње на граници са Румунијом.

То ће бити најдужа брза саобраћајница у Србији.

"Осмех Србије" спојићемо Бачки брег, Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Бечеј, Нови Бечеј, Кикинду и Српску Црњу, а министар Весић је рекао да ће та брза саобраћајница повезати и привредно оживети Војводину, Бачку и Банат.

Министар Весић је нагласио да је саобраћајница "Осмех Србије" важна за развој свих градова на тој траси побољшати квалитет живота људи.

Према његовим речима, брза саобраћајница од Бачког брега до Српске Црње биће уклопљена у мрежу ауто-путева Мађарске и Румуније, јер се са мађарске стране гради ауто-пут са мостом преко Дунава код Мохача, као и са румунске стране према Српској Црњи.

Министар Весић је навео да ће то бити веома прометан пут и важан како за грађане Србије, тако и за грађане Румуније, јер ће постати најбржа веза до западне Европе.

"Изградња ове брзе саобраћајница била је посебна жеља председника Србије Александра Вучића. Током његове посете Кини и председнику Сију 17. октобра потписан је уговор о изградњи, а сада и да за мање од два месеца почнемо да радимо. То је сјајна вест за Војводину и целу Србију", рекао је министар Весић.

 

Након реконструкције 27 железничких станица широм Србије,обнављамо још 16

Министар Весић изјавио је да је предузеће "Инфраструктура железнице Србије", расписало јавну набавку за реконструкцију још 16 железничких станица широм земље, чиме се наставља пројекат уређења железничких станица започет ове године.

Министар Весић је прецизирао да је пројектом предвиђена реконструкција железничких станица Банатско Ново Село, Буковачки Салаши, Гајдобра, Зрењанин Путничка, Зрењанин Фабрика, Ковачица, Мартинци, Меленци, Остружница, Платичево, Раља, Римски Шанчеви, Панчево, Светозар Милетић, Футог и Шид.

Министар Весић је напоменуо да ће многи од тих објеката бити обновљени по први пут након дуго времена, јер су сада руинирани и у изузетно лошем стању.

Министар Весић је појаснио да додатних 16 железничких станица нису обухваћене најзначајнијим инфраструктурним пројектима или изградњом брзе пруге, а њиховом обновом ће, поред осталог, бити обухваћена санација фасада, кровова, столарије и браварије, сређивање инсталација и мокрих чворова, као и други унутрашњи и спољни радови. 

"Увелико градимо брзу пругу Нови Сад - Суботица, која ће бити готова до краја следеће године, током које ће почети и градња брзе пруге Београд - Ниш. Обновићемо неколико важних регионалних пруга, за брзине од 120 километара на сат, али поред тога, важно је да обнављамо и железничке станице, како би и станичне зграде биле уређене, изгледале достојно 21. века и како бисмо путницима обезбедили још већи комфор. Све више људи користи возове, и тек ће их користити, и станичне зграде морају да прате модернизацију самих пруга", рекао је министар Весић.

Кроз реконструкцију још 16 станица, "Инфраструктура железнице Србије" наставља са пројектом уређења железничких станица започет ове године, у којој је већ успешно реконструисано 27 железничких станица широм Србије, у шта је уложено око 280 милиона динара, додао је министар Весић.

Највеће појединачне инвестиције ове године у реконструкцију биле су железничке станице Ћуприја - 30,1 милион динара, затим Сента - 26,4 милиона динара, Пријепоље - 21,3 милиона динара, Пожаревац - 18,3 милиона динара, Бајмок - 16,4 милиона динара, Шабац - 16 милиона динара и Томашевац - 15,1 милион динара.

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва