Вести

Весић: Град почео исплату субвенција родитељима за уџбенике

Град Београд  је исплатио субвенције за првих 765 родитеља чија деца похађају први и други разред основних школа, а који су се пријавили на конкурс за добијање бесповратних субвенција у висини цене четири уџбеника које Град додељује бесплатно.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да су субвенције за уџбенике из српског језика, математике, предмета Свет око нас и изабраног страног језика уплаћене родитељима чија деца иду у први и други разред, а који су се на конкурс пријавили 20. августа.

"Наставићемо сваки дан да испаћујемо субвенције за преко 18.000 родитеља који су се до сада пријавили на јавни позив Фондације за младе таленте", рекао је Весић.

Весић је позвао родитеље чија деца похађају први и други разред да се пријаве на конкурс Фондације за младе таленте, који је отворен до 30. септембра, како би остварили своја права и добили новчана средства за четири уџбеника, а чија је цена, у зависности од издавача око 6.000 динара.

"Да би добили та средства потребно је да родитељи узму потврду у школи да им дете похађа први или други разред, пошаљу очитану личну карту и копију платне картице са бројем жиро рачуна", рекао је Весић и додао да је његова препорука да се родитељи на конкурс пријаве онлајн.

 

 

Извор: Танјуг