Вести

Весић: Гради се трећи вртић за седам дана

Заменик градоначелника Београда Горан Весић положио је камен темељац за дечји вртић на новобеоградској Бежанијској коси.

Весић је рекао да ће вртић у улици Марка Челебоновића, чија је вредност 216 милиона динара и површине од скоро три хиљаде квадрата, бити завршен у априлу наредне године те да ће у њему бити места за 200 деце.

"Почиње да се гради трећи вртић за седам дана. Наш је циљ да свако дете на територији града има своје место у вртићу. Данас у Београду 70 хиљада деце иде у вртић", рекао је Весић и додао да је Београд прва локална самоуправа где преко 70 одсто деце има место у вртићу.

Весић објашњава да није далеко дан да предшколска настава постане обавезна, барем у петој или шестој години, па је зато Влада донела одлуку да све локалне самоуправе имају место за бар 70 одсто деце у вртићима до 2025. године.

Београд је, како је рекао, тај циљ достигао, пет година пре рока.

Како је навео, у наредних годину дана, град ће почети са изградњом десет нових вртића.

"Први смо који смо увели субвенционисан боравак деце у приватним вртићима и изједначили смо децу која иду у приватне и државне вртиће. Успут смо вратили три и по милијарде динара родитељима, јер је претходна власт наплаћивала вртиће дупло скупље него што је било по закону", истакао је Весић.

Према његовом мишљењу, београдски вртићи, нивоом стандарда и образовања, су раме уз раме са било којим вртићем у развијеној западној Европи.

 

 

Извор: Танјуг