Вести

Весић: Изградићемо београдску гондолу

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да ће београдска гондола бити изграђена и завршена као што је завршен Трг Републике, Трг Славија, као што се завршава Београд на води, Савски трг, Храм Светог Саве.

Весић је навео да је разлика између председника Александра Вучића и његових политичких противника што он своја обећања испуњава и завршава пројекте који деценијама стоје незавршени.

"Разлика између Вучића и његових противника је што он ради ствари које су добре за земљу и што завршава пројекте који доносе добро свим грађанима", рекао је Весић.

Наводи да су до сада политичари нападани зато што су обећавали и нису завршавали пројекте, а да Вучића и оне који раде са њим нападају јер завршавају пројекте и испуњавају обећања.

"Тако је и са Београдском тврђавом. Они који нападају пројекат београдске гондоле су исти они који су нападали споменик Стефану Немањи. Водили су хајку против споменика који никада нису видели, а сада када је изграђен и постављен, када се показало да се свиђа грађанима, сада ћуте", рекао је заменик градоначелника.

Како је рекао исти људи иду од једног до другог пројекта и нападају по истој матрици и причају ствари које, тврди Весић, нису тачне.

"Београдска гондола нема никакве везе са Београдском тврђавом. Зид о коме причају није средњевековни зид већ је изграђен двадесетих година прошлог века. Док су они који оне симпатишу били на власти нису били у стању једну ствар да ураде на Београдској тврђави", рекао је Весић.

Набраја да је актуелна градска власт обновила мало и велико степениште на Калемегдану, плато око Победника, рестауриран је споменик Победнику и споменик захвалности Француској, да су обновили чесму Мехмед паше Соколовића, осветлили зидине Београдске тврђаве, отворили за грађане Римски бунар, завршили реконструкцију целог комплекса Сахат куле и Сахат капије.

"Све смо то ми урадили, а они нису знали и умели и зато су такви хистерични напади на београдску гондолу. Приче да Београдска тврђава неће бити на листи УНЕСКО-а су нетачна, пошто ни данас није на листи УНЕСКО", рекао је Весић.

Причом о организацији Европа ностра, додаје, критичари желе да покажу да Србија није у стању да води рачуна о својој културној баштини у централној Србији и да онда, вероватно, није у стању то да ради ни на Косову и Метохији.

"ТИ исти који нападају београдску гондолу, која је доказ развоја и модерности Београда, ћуте када се отима црква Светог Николе на Новом Брду на Кососву и Метохији. Београдска гондола биће завршена, наставићемо рестаурацију Београдске трђаве и обновићемо је потпуно", рекао је Весић.

За оне који нападају пројекат, како је рекао, по истој матрици као и све остале показаће се да и овог пута нису били у праву.

План је да гондола повеже Калемегдан и парк Ушће на Новом Београду.

 

 

Извор: Танјуг