Вести

Весић: Изградњом ауто-путева јачају се туристички потенцијали

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на изгадњи два моста, у селима Рутоши и Вранеша, у општини Нова Варош.

Министар Весић најавио је да ће цео тај крај Западне Србије брзом саобраћајницом бити повезан на ауто-пут ка Црној Гори и неће остати "слепо црево".

"Нема већег задовољства него када дођете тамо где се нешто ради. А у селима Рутоши и Вранеша, граде се два нова моста, уместо ранијих који нису одговарали потребама саобраћаја, па су представљали проблем, а не решење", рекао је министар Весић.

Министар Весић је истакао је да је укупна вредност два моста око 43 милиона динара, на путу од Кокиног брода до Прибојске бање, који је такође реконструисан.

На улазу у Нову Варош, додао је министар Весић, следеће године ће се радити кружни ток, а након завршетка обнове пута од Златибора до Борове главе, наставиће се радови према Вароши, јер је и тој деоници потребна поправка.

Министар Весић је као најважније истакао да ће на захтев председника Србије Александра Вучића бити изграђена брза саобраћајница која ће цео крај повезати са ауто-путем ка Црној Гори.

"У септембру ауто-пут стиже до Пожеге и почињемо да градимо нову деоницу ка Црној Гори, до Бољара, у две фазе. Прва фаза је до Дуге пољане у дужини од 75 километара, радимо пројектовање, у оквиру ког планирамо и брзу саобраћајницу од Нове Вароши до Дуге пољане. То значи да ће и Прибој и Пријепоље бити везани за нови ауто-пут, што је потпуно променити начин живота људи у овом крају", нагласио је Весић. 

То ће, рекао је министар Весић, омогућити развој туризма и локалног бизниса и гарантује да Нова Варош, Прибој и Пријепоље неће остати "слепо црево" Србије, на шта је с правом упозорио председник Вучић и због чега је и затражио изградњу брзе саобраћајнице. 

Министар Весић је рекао да ће се, по плану, истовремено кренути са изградњом деонице ауто-пута Пожега-Дуга пољана, као и са брзом саобраћајницом дугом око 51 километар.

"Нова Варош не мора да чека да се ауто-пут настави. То ће бити фреквентан пут, па и бржа веза за људе из Пљеваља и тог дела Црне Горе до ауто-пута ка Београду", указао је министар Весић.

Навео је и да је тај крај Србије посебно важан, јер се изградњом ауто-путева и брзих саобраћајница јачају туристички потенцијали, привлаче инвеститори, отварају радна места, за бољи живот људи.

"Овде имамо дивно језеро, Златар, Прибојску бању, Златибор... омогућићемо развој туризма, долазак инвеститора, јер ниједан не жели да дође тако где нема пута. То значи нова радна места, развој локалних бизниса, бољи животни стандард. Председник и влада воде рачуна да овај крај буде повезан на мрежу путева и неће остати запостављен. Србија се развија кроз саобраћајну инфраструктуру, што значи и децентрализацију, а за стварање могућности да људи остану да живе у својим местима, од свог рада и имају већи комфор живота, морамо да их повежемо", поручио је министар Весић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг