Вести

Весић: Јовановића и Ђиласа боли Београд на води

Заменик градоначелника Горан Весић је позвао одборнике да се поштује седница на којој се налази мало тачака дневног реда, међу којима је најважнија да Теодор Херцл добије улицу у Земуну, и поручио да није у надлежности градског парламента да расправља о "Београду на води".

Заиста је ружно скрнавити ову седницу и све што смо урадили за јеврејски народ покушајима да се ова седница претвори у расправу о теми о којој иначе, ова скупштина и не може да расправља. Биће других седница да траже шта год желе - рекао је Весић.

Весић је истакао да је скупштина Србије донела просторни план посебне намене којим је дефинисан простор "Београд на води" и шта је чија надлежност када је о томе реч, а да Скупштина града није донела ниједну одлуку о томе.

Предлагач треба да научи шта су надлежности Скупштине града. Може да пита одборника поред њега (Драгана Ђиласа) - рекао је Весић.

Како је додао, њих боли "Београд на води" зато што се труде да га униште и отерају инвеститоре јер су сами били неспособни и нису успели да спроведу такав пројекат.

Подсетио је да је измештање железничке станице било предвиђено још у време некадашњег градоначелника Бранка Пешића и додао да не види ништа спорно у томе што је државни врх присуствовао отварању зграде у "Београду на води".

Додао је и да је нетачно да у "Београду на води" нема канализације.

Толику упорност да се сруши један пројекат може да има само неко ко има зле намере и то је проблем, причали су да ће то бити макета, да се зграде никад неће уселити, да се пројекат никад неће реализовати, а сада грађани могу да виде колико су их лагали. Сваки квадрат ''Београда на води'' је мерило њихове неспособности јер нису били у стању да ураде ништа - рекао је Весић и позвао одборнике да се држе дневног реда.

Можете да питате одборника који седи до вас који је био одборник у прошлом сазиву, додуше није долазио на седнице, можете да га питате како су на изборима прошли они који су на свакој седници предлагали да се расправља о "Београду на води". Данас их више нема у Скупштини града. Тако ни вас неће бити - закључио је Весић.

 

 

Извор: Пинк/Танјуг