Вести

Весић: Ко о чему, Драган Ђилас о крађи и поштењу

Ко о чему, Драган Ђилас о крађи и поштењу, прокоментарисао је заменик градоначелника Горан Весић Ђиласове тврдње о томе да је изградња спалионице у Винчи највећа пљачка у историји Србије.

Весић је објаснио да је цео процес у вези за јавно-приватним партнерством за решење депоније Винча, почео 2007. године, када је Ђилас био министар у влади Војислава Коштунице и када је на влади гласао да почне тај процес.

Ђилас је, додао је Весић, као градоначелник Београда 2011. године предложио да се направи јавно-приватно партнерство за депонију Винча.

И по његовом предлогу свака породица је требало да плаћа таксу од 127 евра годишње. За 30 година сваку породицу је хтео да задужи у Београду за 3.800 евра. Тако је Ђилас имао намеру да ради спалионицу на депонији Винча, навео је Весић.

Весић је рекао да је Ђилас планирао да узме кредит од 179 милиона евра, са каматама од вероватно пет, шест или седам одсто, да онда грађани плаћају 127 евра годишње и да тако враћа кредит.

То може да се види из докумената. На његов предлог је Скупштина града 2011. године ту одлуку усвојила, додао је Весић.

Весић истиче да актуелна градска власт није задужила Београд, већ је пронашла партнера који ће да уложи својих 330 милиона евра.

Нисмо оптеретили грађане, јер смо смањили цену грејања и цену накнаде за одвожење смећа, тако да грађани неће плаћати ниједан динар више рачуне него раније и неће бити оптерећени плаћањем таксе коју ће увести град, већ ће друге рачуне плаћати мање. У томе се види разлика између нас и њега, рекао је Весић.

Заменик градоначелника је истакао да је Ђилас све што је данас рекао, могао да каже као одборник Скупштине града, јер је градски парламент два пута расправљао о ЈПП за Винчу.

Два пута сам ово јавно говорио, али Ђилас није присуствовао седницама. Када је имао прилику да прича тамо где је место о томе, није долазио на седнице. Све о чему Ђилас прича се своди на крађу, јер он мисли да сви на власти треба да раде оно што је он радио, тј. да краду, али морам да га разочарам - откад њега нема у Скупштини града, нема крађе, рекао је Весић.

 

Теодоровић црта мету на челу човека који пева за Београд

Весић је осудио је прозивке на Твитеру на рачун музичара Момчила Бајагића Бајаге, наводећи да је то цртање мете на чело човеку који пева за свој Београд, као и да сви, који кажу да је добро нешто што се дешава у земљи, пролазе кроз харангу на друштвеним мрежама.

То је ружна прозивка Душана Теодоровића, професора за кога смо недавно сазнали да је незаконито враћен на факултет. То је стављање мете на чело човеку који је певао за свој Београд, који је певао и раније за Београд, који је београдски уметник", рекао је Весић.

Весић је додао да Бајага није једини, те да су прозивке трпели и Мики Манојловић, Ненад Јездић, Аја Јунг, Иван Тасовац...

Свако ко је уметник и на било који начин је подржао Александра Вучића, доживео је харангу и оно што сада доживљава Бајага. То само показује како они виде друштво и политику", рекао је Весић. Како је рекао, део опозиције друштво види као апартхејд - да су људи који подржавају Вучића, људи нижег реда, немају право ни да организују концерт, ни да их било ко подржи, да Александар Вучић нема право да добије подршку било кога, док они, рекао је Весић, имају право да осуђују било кога ко изрази слободно мишљење.

Када Мики Манојловић, Емир Кустурица, Ненад Јездић или Горан Бреговић не подрже Вучића, већ кажу, као и недавно академик Драгослав Михаиловић, нешто позитивно за Вучића или нешто што се дешава у земљи, онда су они ботови, прозивају се, пролазе харангу на друштвеним мрежама", рекао је Весић.

То је метод рада Драгана Ђиласа, рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг