Вести

Весић: Лажна елита против успеха Србије

Заменик градоначелника Београда Горан Весић оценио је данас као највеће зло у Србији то што лажна елита критикује све успехе председника Србије, јер тиме показују да су против сваког прогреса.

"Они мрзе када се нешто добро уради у Београду јер све што се уради то је мерило њихове неспособности", рекао је Весић и додао да је реч о људима који су били уз сваку власт, али да им сада први пут Вучић не дозвољава да узимају народне паре, па су љути.

"Желе да задрже ситне и личне привилегије и ништа их друго не интересује", навео је он поводом напада на председника Србије, његову породицу, али и на све добро што се гради и ради у земљи и главном граду.

Весић је још једном упозорио на штетне последице политике бивше власти и подсетио да су ранији пројекти, попут Моста на Ади, преплаћени, те да се ни дан-данас не зна колико је новца уложено, а да је бившем градоначелнику Драгану Ђиласу једини циљ био да направи профит за своје фирме и да задужи град.

"Опозиција нема политику и зато напада Вучића и његове сараднике, а посебно је монструозан напад на његову породицу и децу, што је део атмосфере линча коју ствара опозиција", рекао је Весић.

''Нападом на Вучића и његове сараднике мисле да ће ослабити, њега и његову политику која доноси резултате'', рекао је Весић који је указао и на карикатуре којима извргавају руглу нападе на Вучића и његову породицу. Весић је нагласио да се велики део људи који са сада спрда са таквим стварима, спрдао када је Багзи пробао да изврши атентат на Ђинђића.

"Наслови су били да је Ђинђић измислио атентат и да нема мере, а убијен је месец дана после тога. То је та лажна елита, преваранти који ништа не раде, живе од државе и пошто сад то не могу, онда су љути. Сад су они против своје државе", рекао је Весић.

 

Ђилас оставио граду дугове, а своје фирме води успешно

Заменик градоначелника Београда Горан Весић указао је данас на, како је рекао, организовану кампању коју води бивша градска власт око дрвећа.

"У Београду је 2014. године 14,2 одсто површина под зеленилом, а данас је 15,1. За пет година повећање је скоро један одсто. Себи смо поставили циљ да ћемо имати 25 одсто под зеленим површинама. Пошто су видели да су у Истанбулу почели протести против Ердогана због сече дрвећа у једном парку, то је сад и њихова цела стратегија", оценио је Весић.

Весић је рекао и да Ђилас на један начин води политику у својим фирмама, а другачије се понаша са новцем грађана. Његова се политика, како додаје, заснивала на томе да Београд зависи само од једног човека, а наша је да грађани одлучују о томе и зато смо пременили Статут града и тако уклонили и последњи реликт Ђиласове власти.

Поводом коментара Ђиласа да се сада више издваја за јавни превоз, Весић је рекао да тиме показују колико је Ђилас бескрупулозан и колико ништа не разуме.

"Ђилас је оставио две милијарде дуга за јавни превоз, трудницама 389 милиона динара дуга, породиљама 6,3 милијарде динара, социјално угроженим 124 милиона динара, пензионерима 240 милиона динара, јавним предузецима 5,3 милијарде динара", рекао је Весић.

"Он се понашао као пијани милионер кога не интересују државне паре, али своје фирме води како треба", рекао је Весић и подсетио да је Србија у Ђиласово време имала 79 одсто задужености у односу на бруто друштвени производ, а данас 50, да је тада раст БДП-а био минус 3,9 посто а данас је плус 4,3 одсто.

''У Београду је у Ђиласово време плата била 460 евра, а данас је 575 евра, незапосленост 24 одсто а данас је испод 10'', рекао је Весић и додао да грађани то добро знају и зато не гласају за њега на изборима.

Како је подсетио, политика садашње власти је управо да се помогне грађанима и да они могу да реше своје проблеме.

 

 

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк