Вести

Весић: Листа СНС у Београду добила више него 2018. године

Заменик градоначелника и члан Председништва СНС Горан Весић захвалио је грађанима Београда што су у великом броју гласали за листу "Александар Вучић - За нашу децу" на изборима 21. јуна.

Весић је рекао да је та листа добила у Београду више гласова него на изборима 2018. године. Примера ради, он је навео да је листа око СНС на Врачару, на изборима 2018, имала 8.900 гласова, а сада 10.345 гласова, што је за преко 16 одсто више, док је на Старом граду пре две године добила 6.400, а сада 7.029 гласова, што је повећање од преко 10 одсто.

"Узео сам за пример те две општине, јер је на њима опозиција учествовала на изборима, пошто је она бирала где ће изаћи. Они не иду у Обреновац, Гроцку, Заклопачу, Умчаре, тамо где има проблема и где је тешко, а за нека места као што су Звечка или Дражањ не знају ни где се налазе. Бирали су Стари град и Врачар где могу да седе по кафићима, да твитују. Тако изгледа њихова политика", рекао је Весић.

Весић је подсетио и да је листа око СНС-а 2018. године добила 366.000гласова, а Драган Ђилас, уз којег је, каже, стала читава опозиција око 154.000 гласова.

"Потукли смо их до ногу са преко 200.000 гласова или 30 одсто више, а сада смо добили више гласова и резултат би био још гори за њих да су на изборе изашли. Зато нису ни изашли, односно изашли су само на Врачару и Старом Граду где су веровали да имају шансу. Изашли су и у Шапцу и Параћину где су држали власт па смо их потукли до ногу. Тако би они прошли свуда", рекао је Весић.

Говорећи о приградским општинама, Весић је навео пример Гроцке, где је СНС 2012. године добио 9.916 гласова, 26 одсто, 2016. - 16.799 или 44 одсто, а сада - 20.119 гласова, однoсно  63 одсто.

"Слично је и у другим општинама - у Барајеву смо освојили 67 одсто, Сурчину 69 одсто...", навео је Весић. То, наводи, показује колико грађани Београда стоје иза политике Александра Вучића.

"Плашење људи короном, напади, хајка која је бесомучно вођена не могу да спрече грађане да дају своју оцену и да изаберу како ће да живе наредних година", рекао је Весић.

Весић је рекао  да је према записницима листа "Александар Вучић - За нашу децу" победила и на Новом Београду за 53 гласа, али да, са друге стране, "изборна комисија Александра Шапића тврди да су они победили".

"Поднели смо приговор и очекујемо да општинска комисија донесе решења по нашим приговорима. Жалићемо се Управном суду, али поштоваћемо на крају одлуку која буде донета. Добро је што је и Шапић рекао да ће поштовати одлуку суда. То је добар пример како се решавају конфликти поштовањем институција", додао је Весић.

"Сматрамо да на Новом Београду имамо 23 мандата, Александар Шапић 22 мандата и четири СПС. Он тврди да он има 23 мандата. Нећемо допустити да нам се одузме ниједан глас и борићемо се. Али без обзира на то, имамо и трећег партнера па ћемо видети ко ће на крају бити власт", казао је Весић.

На коментаре опозиције да је бојкот успео, Весић је рекао да "опозиција „живи у паралелном свету".

"СНС је у Србији добио скоро 170.000 гласова више него 2016. године. Они су људи који не живе од гласова, од политике. Ми смо странка која се бори за народне гласова јер радимо за народ, а они су нерадници, који никад у животу нису ништа радили, патолошки желе да дођу на власт, али без гласова људи. Они су људи које народ неће", рекао је Весић.

 

Вучић у Москви и Вашингтону с великом подршком грађана

Весић је оценио данас да је важно што председник Србије Александар Вучић на састанцима у Москви и Вашингтону иде са великом подршком грађана Србије, јер су, каже, ти састанци важни за судбину наше земље.

"Разговор са председником Вучићем значи разговор са већином грађана Србије која потпуно подржава његову политику. Због тога су избори били важни, као и то да они буду успешни, јер је било неопходно да наша политика добије такву подршку", рекао је Весић.

Истиче да су грађани Србије на изборима дали подршку председнику Вучићу не само за спољну политику, која је сада у фокусу с обзиром на Косово и Метохију, већ и за унутрашњу политику.

"Грађани су гласали за нова радна места, нове инвестиције, бољи животни стандард, за то да 2025. године у Србији буде просечна плата 900 евра, а у Београду ће у том случају бити виша од 1.000 евра. Грађани су гласали за наставак градње инфраструктуре и развоја Србије", истакао је Весић.

Како је навео, "тријумфална победа" на изборима и велики број грађана који су изашли на изборе су доказ да Србија чврсто стоји иза политике Александра Вучића, што ће, каже, битно олакшати позицију Србије у будућим врменима.

"Сви они који су против Србије нису били само против Вучића, већ су суштински били против избора, што и није баш уобичајено у демократском свету. Опозиција свуда у свету једва чека да изађе на изборе, а ми имамо опозицију која бежи од избора", закључио је Весић.

 

Ускоро мерачи водотокова на најугроженијим местима

Град Београд је купио мераче водотокова који ће у наредних неколико месеци бити постављени на најугроженијим местима тако да ће дежурни у оперативном центру у сваком тренутку имати информацију о висини самог водотока и потенцијалним проблемима, изјавио је Весић.

"Постављамо мераче који ће мерити засићеност земље водом јер од тога зависи колико воде може да упије. На тај начин у нашем оперативном центру ћемо у сваком тренутку имати податке где је потенцијални проблем и да можемо на време да евакуишемо људе", рекао је Весић.

Истакао је да су грађани Обреновца и других делова града као што су Гроцка, Барајево и лева обала Дунава потпуно сигурни и безбедни од могућих поплава, захваљујући великом послу који је урађен после катастрофалних поплава 2014. године.

У Обреновцу је уз помоћ Европске уније, која је обезбедила новац, очишћено 65 километара каналске мреже, подсетио је Весић.

"Очистили смо комплетна корита Трстенице, Тамнаве и Колубаре и потпуно је за не веровати шта смо из тих корита све извукли. Када се десе овако велике падавине долази до изливања јер су корита пуна и вода не може да прође због физичке запреке. То је био један од проблема 2014. године. Најважније је и да смо очистили ушће Колубаре у Саву где смо извукли 85 хиљада кубних метара разног отпада", рекао је Весић.

Додао је да је 2014. године један од највећих проблема био то што се Колубара враћала јер Сава није могла да прими ту воду, те је ушће била најкритичнија тачка.

Весић, који је јуче посетио Обреновац, навео је да су све црпне станице реконструисане, као и насипи који су 2014. године били на седам места пробијени.

"Јуче се видело шта значи када се добро уради превентива јер нисмо имали ни један проблем чак и у селима Пољане и Конатице где постоји природна ретензија у увек се излива вода. Исто тако ништа се није десило и Гроцкој, Барајеву, као и на левој обали Дунава на којој смо очистили преко 100 километара канала па није било проблема ни када су пре неколико дана пале обилне кише", рекао је Весић.

Додао је да није проглашена ни редовна ни ванредна одбрана од поплава јер је на време одрађен добар посао и све превентивне мере.

"Ми смо у Београду прошле године усвојили комплетан план генералне регулације Топчидерке јер она често плави и сада кређемо у њену регулацију као и свих водотокова другог реда на територији Београда. Када будемо то завршили ми ћемо тражити новац како од ЕУ тако и од других да тај проблем једном заувек морамо да решимо", истакао је Весић.

Посебно је нагласио да је потребно да се промени наш однос према рекама и природи уопште.

"Од природних непогода не можете никада да будете потпуно сигурни, али добром превентивом можемо да спречимо да имамо проблем у већем броју случајева", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи