Вести

Весић: Мобилни пункт за вакцинацију на Ади Циганлији

Мобилни пункт за вакцинацију се налази на Ади Циганлији, па ће сви који током дана дођу да прошетају или се рекреирају на Ади, моћи успут и да приме вакцину.

Аутобус адаптиран у мобилни пункт, потпуно опремљен за вакцинацију, постављен је код Веслачког савеза, и ради од 9.00 до 18 сати.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да се, у складу с новом стратегијом вакцинације, сада настоји да се људи вакцинишу тамо где живе, раде или проводе време.

"Данас је мобилни пункт на Ади Циганлији, јер очекујемо да је субота време када Београђани долазе на Аду и желимо да свима који је посете, а нису вакцинисани, дамо могућност да одвоје свега неколико минута, да се вакцинишу и тако заштите себе и друге", рекао је Весић.

Весић је навео и да је, закључно са јучерашњим даном, у Београду макар једну дозу вакцине примило 44,5 одсто грађана, односно 619.736 особа, док је обе дозе примило 33,5 одсто, или 494.534 особе.

Весић је додао да Београду недостаје 76.596 нововакцинисаних да стигне до 50 одсто вакцинисане популације, што би значило да би сваки други грађанин Београда био вакцинисан и то би била велика победа.

"Београд је најбољи у Србији, јер се бавимо вакцинацијом, а вакцинација је пут да се вратимо нормалном животу. Зато је важно да се сви вакцинишемо. Свуда смо где су грађани, они могу да приме вакцину и да заштите себе, породице и буду одговорни према друштву", рекао је Весић.

Грађанима је данас на Ади Циганлији доступна "Sinopharm" вакцина.

Мобилни пункт биће сутра постављен код Фешн парка у Раковици, а у понедељак у Барајеву, поред пијаце.

 

 

Извор: Танјуг