Вести

Весић: Морамо да мотивишемо младе да се вакцинишу

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је у Дому омладине Београда почетак кампање за вакцинацију младих. На конференцији за новинаре обратили су се и оснивач Егзит фестивала Душан Ковачевић, оснивач "Скај мјузика" Миленко Шкарић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директорка Лав феста Златана Павловић, а присуствовали су заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш и в.д. директора Дома омладине Ненад Драговић.

Кампању организују уједињени фестивали Србије уз подршку Националне платформе Владе Републике Србије "Србија ствара", Министарства здравља, Града Београда и Града Новог Сада.

Весић је истакао да је Дом омладине можда најбоље место са кога треба кренути у нови живот.

Ово је заједничка кампања коју смо радили ми из државне управе, Владе Републике Србије, градови Нови Сад и Београд, као и наши пријатељи из фестивала. То показује да заједно можемо да решавамо друштвене проблеме, а нажалост један од већих проблема данас је вакцинација младих. Морамо да нађемо начин да мотивишемо младе да се вакцинишу како би заштитили себе и друге, а затим и да би се наши фестивали поново организовали. Фестивали нису важни само за младе, важни су за привреду земље, посебно за привреду Београда и Новог Сада који зависе од туриста из иностранства и зато је ова кампања и друштвено корисна. Хвала свима који су узели учешће и верујем да ће кампања показати да сви заједно, фестивали, држава и млади можемо учинити да нашој земљи буде боље, истакао је Весић.

 

Заказано 13 концерата, одржавање зависи од епидемиолошке ситуације

"У Београду је тренутно заказано 13 концерата за јул, август и септембар, а да ли ће бити одржани зависи од тога каква ће у том тренутку бити епидемиолошка ситуација", рекао је Весић.

"Ми смо, као Град, изашли са попустима за оне који организују концерте. Дали смо 30 одсто попуста за организацију концерата у градским просторима за оне који плате одмах, а 20 одсто за оне који плате до дана одржавања концерта", рекао је Весић.

Весић је навео да одржавање тих концерата зависи од тога каква ће у том тренутку бити епидемиолошка ситуација, али да постоји велико интересовање за организацију концерата.

"Припремамо 40 позоришних представа у оквиру БЕЛЕФ-а на отвореним трговима, као и 50 малих концерата за уметнике који нису имали посла током епидемије корона вируса, који ће бити одржани на јавним местима од 15. јула до 15. августа", рекао је Весић.

"Припремамо се као да ће све бити у реду", рекао је Весић и додао да ће, према проценама, у Београду до краја маја сигурно бити више од 50 одсто вакцинисаних.

Весић је додао да су том проценту близу и Нови Сад, Ниш, Сремска Митровица, Ужице, те да ће вероватно и те локалне самоуправе до 21. јуна имати више од 50 одсто вакцинисаних.

"Сматрам да локалне самоуправе које су боље, када је у питању имунизација против корона вируса, треба да имају другачије мере. До сада то није било тако на Кризном штабу, али видећемо. Имамо месец дана, хајде да се сви у том периоду бавимо тиме да се што више младих људи вакцинише и да пробамо да у читавој Србији достигнемо 50 одсто вакцинисаних", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг