Вести

Весић: Мрзитељи Србије подржавају Драгана Ђиласа

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је да је глумац Бранислав Трифуновић на синоћњем протесту дела опозиције изговорио “масну и тешку лаж” да је за ватромет издвојено 850.000 евра и образложио да је у буџету Града Београда за следећу годину за ту намену опредељено 5,8 милиона динара што је мање од 50.000 евра.

“Протести које организује Драган Ђилас под маском студената и некаквих невладиних организација, а сви знамо да их он организује и плаћа, су очигледно постали такмичење у томе ко ће да изрекне већу лаж”, рекао је Весић.

Како је додао, у томе се не такмиче само организатори протеста, већ и медији и они који прате те протесте.

“Јуче сте могли да видите да ниједна Ђиласова телевизија није смела да објави колико је људи заиста било на протесту. Не само да нису смели да објаве, него су лагали и десетоструко увећавали број људи… господин Трифуновић је рекао једну масну и тешку лаж. Рекао је да је за ватромет одвојено 850.000 евра”, навео је Весић.

Весић је показао извод из буџета града Београда за следећу годину, који је усвојен на седници Скупштине града у петак, у коме пише да је за ватромет издвојено 5,8 милиона динара, што је мање од 50.000 евра.

“Мање од 50.000 евра ће Град Београд за читаву наредну годину издвојити за девет догађаја на којима ће бити ватромета”, истакао је Весић.

Навео је да су то Дани Београда, концерт Београдске филхармоније на отвореном, Београдски летњи фестивал, Дани ослобођења Београда, Дан државности Србије - Сретење, Дан ослобођења Београда у Првом светском рату, Београдска зима, Нова година и православна Нова година.

“Значи за свих девет ватромета издвојићемо мање од 50.000 евра”, поновио је Весић.

Навео је да је бивши градоначелник Драган Ђилас, када је отварао Мост на Ади, потрошио тадашњих 45.000 евра само за ватромет на једном мосту и оценио да то говори о томе “на који начин они покушавају да обману грађане”.

“Са друге стране, погледајте ко подржава протесте опозиције. Да ли је тачно да је Рамуш Харадинај око месец дана пре протеста опозиције у Београду, најавио протесте у Београду? Јесте. Да ли је тачно да је Харадинај написао колико дана Вучић још остаје на власти? Да ли је тачно да је одбројавао те дане? А онда се појавио Драган Ђилас да организује протесте. Ја заиста не знам где ћете већу случајност”, рекао је Весић.

Осврнуо се и на твит бивше премијерке Хрватске Јадранке Косор о протестима опозиције у Београду у коме је написала: “Храбри људи на улицама Београда. Поздрав из Загреба”.

“Јадранка Косор, када је била премијер Хрватске, је рекла да никада неће повући тужбу за геноцид против Србије и да могу само да је смене да би та тужба била повучена, када је ЕУ на њу вршила притисак да се повуче тужба. То је жена која мрзи Србију и то је јасно показала док је била премијер. Она подржава Драгана Ђиласа”, рекао је Весић и закључио:

“Имамо сада Рамуша Харадинаја, па имамо Јадранку Косор. Је л има још неки мрзитељ Србије који им се није придружио… никоме од њих не одговара јака Србија зато што јака Србија значи да ће Србија моћи да се избори за своје легитимне интересе, и политичке и економске, али и да заштити своје сународнике у другим земљама бивше Југославије”, поручио је Весић.

 

Договор Београда и Приштине могућ ако се уваже наши интереси

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић успео да у најважнијим дипломатским центрима, и то онима који подржавају косовску независност, наметне позицију Србије и да и ти политичари почну да разумеју да је коначни договор између Београда и Приштине могућ само ако се уваже интереси наше земље.

“Писмо које је послао председник САД Доналд Трамп говори у прилог томе и види се да је то велика победа нашег председника јер смо први пут из америчке администрације, и то са највишег места, добили званичну потврду да и Америка жели компромис. То је у овом тренутку много више од свега што смо икада имали”, рекао је Весић.

Приметио је да све више угледних људи у Европи и свету говори о идеји разграничења као најбољем и једином трајном решењу када је у питању КиМ.

“Председник Вучић је више пута говорио о томе да однос између Срба и Албанаца треба да реше сами Срби и Албанци, а да остали треба да помогну да се тај историјски договор догоди, јер док се не деси историјски договор између Срба и Албанаца нема трајног мира на Балкану и зато председник Вучић инсистира на разговору, преговорима и компромису", рекао је Весић.

Додао је да је сваки договор компромис и да подразумева да се нешто добије, а нешто изгуби.

Весић је истакао и да је Србија увек била уздржана, позивала на договор и да се никада није мешала у унутрашња питања других земаља региона.

“Ако постоји земља која активно учествује у стварању трајног мира на Балкану, то је онда Србија и наш председник”, закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк