Вести

Весић: На државним путевима нема непроходних деоница

На државним путевима у Србији јутрос нема непроходних деоница, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и апеловао на све возаче, а посебно камиона, да на пут не крећу без зимске опреме.

"Путари су у другом степену приправности. Ангажовано је 1.332 путара на државним путевима, као и 319 машина које чисте снег и посипају со. Имамо 172 путне базе, од којих 36 на ауто-путевима", рекао је министар Веси.

Министар Весић нагласио је да је за последњих нешто више од 24 сата, посуто 3.600 тона соли.

"Ми смо за ову сезону набавили 87.200 тона соли и остало је још нешто више од 70.000 тона, што је више него довољно како бисмо завршили ову зимску сезону", навео је министар Весић.

Током јучерашњег дана, догодило се 10 саобраћајних незгода, у којима је било неколико повређених, а у две несреће на државним путевима и два смртна исхода.

Министар Весић истакао је и да су у свим несрећама на ауто-путевима учествовали камиони, и да су осим у једном случају сви возили неприлагођеном брзином и имали су летње гуме.

"То је недопустиво. Молим све возаче да без преке потребе не крећу на пут, а возаче камиона посебно да не крећу на пут без зимске опреме и воде рачуна о брзини", рекао је министар Весић.

Министар Весић упозорио је и да је након престанка падавина које се очекују, због ниских температура могућа појава леда на путевима.

"Престаће падавине, али због стварања леда који је опаснији од снега, наставиће се са посипањем соли", најавио је министар Весић.

Према његовим речима, у Србији је тренутно на 19 деоница забрањен камионски саобраћај.

"Подаци о забрани саобраћања камиона ажурирају се константно и могу се наћи на сајту Министарства и "Путева Србије". Молим возаче камиона да не користе те деонице, тамо се налази саобраћајна полиција и кажњаваћемо оне који забрану прекрше", рекао је министар Весић.

Министар Весић захвалио је путарима на обављеном послу, који ће како је додао, наставити да раде све док има падавина и леда на путевима.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк