Вести

Весић: Наставићемо да редовно подносимо извештаје

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре објавило је на свом сајту Извештај о раду у првих 100 дана Владе Србије, који је доступан свим грађанима, а у којем су представљени сви инфраструктурни пројекти који се раде или је њихова реализација у плану.

"Министаство на чијем сам челу и ја као министар имамо обавезу да редовно извештавамо грађанке и грађане о свом раду. Зато смо објавили посебну брошуру о раду у првих 100 дана владе која је свима доступна на сајту Министарства. Наставићемо да редовно подносимо извештаје. Како после шест месеци, тако и после годину дана, јер они који су нам дали поверење морају да буду упознати са оним што радимо", рекао је министар Весић.

Министар Весић нагласио је да је транспарентност у раду једна од најважнијих обавеза како за њега као министра, тако и за све запослене у министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Министар Весић истакао је да је у првих 100 дана заиста било одличних резултата, који су последица рада у претходном периоду, јер инфраструктурални пројекти не могу да се заврше у кратком временском року.

"Сумирајући све што ће се завршити до краја године, већ сад могу да кажем да ће наш извештај о раду за шест месеци рада бити много богатији. То говори о континуитету политике изградње модерне и саобраћајно повезане Србије, коју већ 12 година успешно води председник Александар Вучић", рекао је министар Весић.

У Извештају, који је доступан јавности, на 180 страна, побројани су најзначајнији резултати министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у првих 100 дана рада Владе, који ће значајно допринети даљем економском развоју земље и унапређењу квалитета живота грађана.

Међу њима су почетак изградње железничке обилазнице око Ниша, као део пројекта модернизације и реконструкције пруге Ниш - Димитровград, отварање новиог терминала аеродрома "Константин Велики" у Нишу, представљање новог брзог воза "Соко", отварање интермодалног терминала у Батајници.

У првих 100 дана рада завршени су и грађевински радови на брзој прузи Нови Сад - Суботица, која ће до краја године бити пуштена у саобраћај, а отворена је и реконструисана железничка станица у Новом Саду.

Такође, завршени су радови на адаптацији бродске преводнице у саставу Хидроелектране "Ђердап", док је национални авио-превозник "Ер Србија" остварио рекордне резултате.

"Нисмо заборавили ни оне само наизглед мале пројекте, који значе живот грађанима у местима у којима живе. Тако је за првих 100 дана рада, отворен мост на Великој Морави у селу Војска, код Свилајнца, који носи име по великом ресавском јунаку Стевану Синђелићу. Између осталог, реконструисан је и мост преко реке Бревине, на путу Студеница - Рудно, који значи лакши живот за све људе на Голији", рекао је министар Весић.

У првих 100 дана рада, почела је и друга фаза пројекта "Чиста Србија", која подразумева изградњу нове канализационе инфраструктуре широм земље, а изграђени су и нови станови за 20 породица у Ваљеву.

Министар Весић је, како се наводи у саопштењу министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре указао и на значајан раст грађевинске индустрије, истичући да је у другом кварталу ове године вредност грађевинских радова, порасла за 14,9 одсто у текућим ценама, док је у сталним ценама забележен раст од 10,2 одсто, у односу на исти период лане.

У поређењу са првим кварталом прошле године, према његовим речима, вредност грађевинских радова порасла је за чак 22 одсто у текућим ценама, док је у сталним ценама забележен раст од 18,3 одсто.

 

 

 

Извор: Танјуг