Вести

Весић: Настављамо да радимо и подижемо комфор живота грађана

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на асфалтирању пута Сопот-Ђуринци који ће, како је рекао, грађанима који ту живе повећати комфор живота и омогућити најбржу везу на будућу брзу саобраћајницу "Вожд Карађорђе".

Министар Весић навео је да "Путеви Србије", односно ресорно министарство тренутно на територији општине Сопот ради 18 километара путева, те да се осим пута Сопот–Ђуринци, чија је дужина три километра, раде путеви Ђуринци–Влашка дужине 4,75 километара и Рипањ–Влашка, дужине 10,2 километра.

Такође, министар Весић рекао је да се тренутно ради пројекат за саму деоницу кроз насеље Раља дужине четири километра и да ће, када то буде завршено, на територији општине Сопот "Путеви Србије" урадити скоро 22 километара путева.

Министар Весић рекао је да је Сопот специфична приградска општина зато што ту има највише државних путева због чега се, како истиче, ту највише и улаже.

Када је генерално у питању Београд, министар Весић рекао је да су током 2023. године "Путеви Србије" урадили 42,2 километара путева чија је вредност скоро 1,9 милијарди динара.

У току је, наводи министар, пројектовање, изградња ли ће у наредном периоду бити дати налози за још 42,2 километара, вредности 1,7 милијарди динара.

"То значи да ће "Путеви Србије", односно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфратруктуре укупно урадити или је већ урађено путева на територији Београда у вредности од око 3,5 милијарди динара", рекао је министар Весић.

Министар Весић навео је да Сопот неће бити директно на брзој саобраћајници "Вожд Карађорђе" која ће, према најавама председника Србије Александра Вучића, почети да се ради у новембру, али да управо пут Сопот-Ђуринци омогућава најбржу везу између Сопота и будуће петље на брзој саобраћајници "Вожд Карађорђе".

"То ће људима који живе у Сопоту омогућити да буду брзо повезани на ту брзу саобраћајницу и повећати њихов комфор живота, а са другим путевима које радимо брже се долази и до општине Вождовац. На тај начин показујемо да не градимо само аутопутеве и брзе саобраћајнице већ да управо изградњом ових, локалних путева уствари подижемо комфор живота", рекао је министар Весић.

Министар Весић навео је да се на путу Сопот-Ђуринци раде и тротоари и све што је потребно у насељеном месту како би се то место урбанизовало и како би људи могли безбедно да живе.

"Зато је важно да наставимо са изградњом и реконструкцијом путева и то ћемо, наравно, радити и у будућности", поручио је министар Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг