Вести

Весић: Настављамо да улажемо у младе таленте

Заменик градоначелника Београда Горан Весић посетио је Музичку школу „Даворин Јенко” којој је Град Београд поклонио концертни клавир што ће, како је рекао, помоћи младим талентима да се усавршавају.

Весић је овом приликом нагласио да је посебан дан за Музичку школу „Даворин Јенко” јер се одржава 18. такмичење пијаниста на коме учествује више од 200 такмичара из целе Србије.

Зато смо и одабрали да баш овој школи Град Београд поклони клавир који се до скоро налазио у „Сава центру”. У питању је концертни клавир, који ће, сигуран сам, помоћи ученицима да још боље свирају и буду спремни за велика такмичења. Суштина и јесте у томе да имају добре инструменте, истакао је Весић.

Весић је додао да је Град Београд финансијским планом у договору са Општином Раковица и музичком школом предвидео средства за куповину још једног клавира.

Неопходно је да што више улажемо у младе таленте, нарочито музичке, јер имамо много талентоване деце која могу да постигну успех само ако иза њих адекватно стојимо и омогућимо им да развију свој таленат. Зато и постоји наша Фондација за младе таленте и зато постоји Град Београд и Општина Раковица, рекао је Весић.

Овом приликом Весић је позвао компаније које то могу, да помогну музичким школама јер деци то много значи.

Ти инструменти за њихове приходе нису скупи, а осећаће се лепо јер ће учинити нешто добро за неко дете. Ја знам како сам се осећао када сам купио виолину девојчици која је свирала у Кнез Михаиловој улици. Тај осећај не може да се надокнади. Зато, ако компаније могу, нека помогну и сигурно је да ће им то бити најбоље улагање, нагласио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг