Вести

Весић: Настављамо са интензивним процесом вакцинације

Град Београд је веома задовољан донетом одлуком о отварању угоститељских објаката, односно чињеницом да је прихваћен предлог председника Вучића, да се од сутра ујутру отворе до сада затворени делови угоститељских објеката, рекао је заменик градоначелника Града Београда Горан Весић.

Весић је истакао да ће то много значити за 40.000 људи који у нашем граду раде у угоститељству и нагласио да су у питању шанкери, конобари, достављачи, кувари и сви они који издржавају породице радом у овом сектору.

"Ти објекти су отежано радили у претходних месец и по дана и позивам све угоститеље да поштују прописе и епидемиолошке мере. Веома је важно да у овом прелазном периоду наставимо са поштовањем мера како бисмо у будућности почели са организацијом догађаја попут свадби, конгреса, семинара и концерата, што је Град Београд такође предлагао, те се тако вратимо нормалном животу. На овај начин омогућавамо да запослени у угоститељским објектима почну нормално да живе. Током читавог периода у којем сам инсистирао на оваквим одлукама мислио сам управо на 40.000 запослених у овим објектима, њихово нормално зарађивање плата и због тога сам захвалан председнику који је то први разумео и предложио Влади, која је то прихватила, као и Кризни штаб", рекао је Весић.

Весић је нагласио да је данас почела вакцинација у Тржном центру "Ушће" и подсетио да се Град Београд за то залагао у претходном периоду.

"Према последњим подацима до 18 часова тамо је вакцинисано 818 грађанки и грађана, што значи да ће до 21 сат вероватно тај број доћи до 1.000. То је био добар потез, а јутрос је Тржни центар "Ушће" поклонио и ваучере у вредности од 3.000 динара за првих 100 грађана који се вакцинишу. Сутра ће првих 50 грађана који буду вакцинисани добити ваучере у вредности од 5.000 динара од једне компаније која се бави модом и врши продају неколико великих бренодва. Прекосутра ће бити дељени ваучери компаније која продаје техничку робу и тако ћемо сваки дан пронаћи начин да обезбедимо неку врсту поклона за људе који се вакцинишу. На тај начин укључујемо и друштвено-одговорне компаније, а сутра ће хотел "Хилтон", примера ради, вакцинисати све запослене који до сада нису примили вакцину. Полако идемо ка циљу који је јасан – да се што више грађанки и грађана вакцинише", додао је Весић.

Према његовим речима, закључно са јучерашњим даном 43,7 одсто пунолетног становништва примило је бар једну дозу вакцине, док је ревакцинисано 35 одсто.

"На одличном смо путу и поносан сам на Београђанке и Београђане који су се вакцинисали. Јуче нам је недостајало 87.665 вакцинисаних у Београду да дођемо до бројке од 50 одсто вакцинисаних. На општинама Стари град, Савски венац и Врачар, проценат вакцинисаних је преко 60 одсто, што значи да је Београд не само најбољи у Србији, због чега сам срећан и поносан, већ да предњачи у овом процесу. Вакцинација је једини пут ка враћању нормалном животу. За нас је данас донета одлука Кризног штаба веома важна, а ми смо се залагали да се то деси и раније јер смо сматрали да би Београђанке и Београђани требало да буду награђени јер су се вакцинисали. Настављамо са вакцинацијом, сутра ће председник Вучић обићи пункт за вакцинацију у насељу Звечка у општини Обреновац, где се вакцинација обавља у мобилном аутобусу који је такође припремио Град Београд. Припрема аутобуса је трајала десетак дана, а у питању је возило са лекарском ординацијом, које је додељено Градском заводу за јавно здравље. Тај аутобус ће у наредном периоду сваки дан бити на другом месту на територији Београда, а већ у суботу и недељу налазиће се на Ади Циганлији", открио је Весић.

 

 

Извор: ТВ Пинк