Вести

Весић: Настављамо са улагањем у путеве

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да ће се наставити са улагањем у путеве и подсетио на план председника Републике Србије Александра Вучића да ће се у наредне четири године обезбедити две милијарде евра, као додатно улагање у локалне и регионалне путеве.

Министар Весић обишао је завршне радове на реконструкцији Индустријске улице у Руми чиме се, како је рекао, показује колико се води рачуна о сваком делу наше земље јер се, осим изградње ауто-путева и брзих саобраћајница, улаже и у локалне путеве који су веома важни за живот људи.

Министар Весић истакао је да ће реконструкцијом ове улице саобраћај бити знатно растерећен јер њоме свакодневно пролази око 4.000 људи који раде у индустријској зони у Руми, као и камионски саобраћај.

Министар Весић навео је да је то само једна од улица које се раде на територији Руме и додао да је током ове и прошле године урађено или ће бити урађено 16 километара различитих путева вредности нешто више од 950 милиона динара.

"Са две милијарде евра колико је планирано да се у наредне четири године додатно обезбеди за локалне и регионалне путеве, можемо да урадимо око 4.000 километара локалних и регионалних путева, а ако се томе дода да ми из својих средстава радимо око 500 километара годишње, у наредних четири до пет година моћи ћемо да урадимо укупно 6.000 километара локалних и регионалних путева", рекао је министар Весић.

Министар Весић подсетио је да у Србији постоји око 16.000 километара таквих путева од којих око 7.000 километара није у најбољем стању.

То, додао је, значи да са две милијарде евра могу да се заврше и реконструишу скоро сви овакви путеви у Србији и да она буде земља у којој неће бити урађени само ауто-путеви и брзе саобраћајнице, већ и најважнији локални и регионални путеви.

Министар Весић оценио је да је то историјски искорак за Србију који ће осетити грађани свих општина, како у Руми тако и у другим деловима Србије.

"Изградњом локалних путева показујемо да нам је сваки део Србије важан и да је то права децентрализација која се спроводи у нашој земљи јер ако желимо да људи остану да живе у својим местима и да се не селе у веће градове, онда им треба омогућити добре путеве, школе, вртиће, радна места. Сваки нови пут или пруга значе долазак нових инвестиција што значи бољи живот, развој локалних бизниса и локалне средине", рекао је министар Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг