Вести

Весић: Настављамо улагања у локалне заједнице

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је јутрос радове на рехабилитацији локалног пута Витојевци - Грабовци, на територији општине Рума.

Министар Весић рекао је да је само ове године министарство за обнову локалних путева на овој општини издвојило више од шест милиона евра, као и да ће укупно ове године на територији општине Рума бити урађено скоро 23 километра пута.

Министар Весић истакао је да на овај начин показујемо колико је важно да осим што градимо ауто-путеве и брзе саобраћајнице, истовремено градимо и локалне путеве, који такође имају регионални значај, а од виталне су важности за животе људи који ту живе.

"Уколико желимо да цела Србија напредује, морамо да улажемо у реконструкцију постојећих путева, који на жалост нису реконструисани више деценија", рекао је министар Весић, саооштило је ресорно министарство.

Министар Весић нагласио је да никада више новца није уложено него ове године за рехабилитацију и одржавање путева, чак око 300 милиона еура, и да уколико наставимо овим темпом, Србија ће за неколико година реконструисати већину ових путних праваца.

Министар Весић указао је на то да комфор живота људи није само ауто-пут, он наравно има посебан значај, али да се  повезивањем различитих места омогућава људима да могу да живе и да се враћају у своја родна места, као и да развијају локалне бизнисе.

"Управо због тога одлука председника Александра Вучића, да се Србија развија кроз изградњу путне инфраструктуре је од суштинског значаја, јер сваки пут који се уради обезбеђује нова радна места. Сви инвеститори који улажу траже да буду добро повезани саобраћајно, како би могли своју робу брзо да пласирају", изјавио је министар Весић.

Када је у питању општина Рума, ове године је уложено доста средстава, што опет не значи да је све урађено, настављамо да радимо и даље. Колико се у Србији гради најбоље говори податак да ће ове године у Србији бити урађено 6,5 милиона тона асфалта, док је 2013.године било урађено три пута мање - око два милиона тона, истакао је министар Весић.

Додао је да ће само у Сремском округу бити постављено око 600.000 тона асфалта, што је од прилике 10 посто од оног што се урадило на територији Србије.

"Деоница на којој се налазимо Платичево - Витојевци, износи 5,2 километра, та деоница је завршена, на иницијативу председника Александра Вучића донета је одлука да се деоница продужи до Грабоваца. На молбу грађана урадиће се још четири километра пута. До краја године очекујемо да ова деоница буде готова, што значи да ћемо имати завршено свих 9.2 километра од укупно 23 километра која радимо у Руми", рекао је министар Весић.

Министар Весић се захвалио свим присутнима и најавио наставак улагања у локалне заједнице, јер, како каже, то значи боља радна места и бољи животни стандард за све грађане Србије.

 

 

Извор: Танјуг