Вести

Весић: Нећемо толерисати насиље било које врсте у нашој земљи

Члан Председништва СНС и заменик градоначелника Горан Весић осудио је физички напад на активисткињу Иницијативе ''Не давимо Београд'' Ксенију Радовановић од стране насилника који је био у друштву председника ПСГ Сергеја Трифуновића.

Весић је захвалио полицији на брзој реакцији и хапшењу.

"Најоштрије осуђујем, у име Града Београда, напад на грађанку Ксенију Радовановић који се догодио током протестног марша жена, 8. марта у нашем граду. У Србији и Београду свако има право да слободно изражава своје мишљење или протест, ако се не слаже са неком појавом у друштву", рекао је Весић.

Он је истакао да Ксенија Радовановић није истомишљеник градске власти по многим питањима и подсетио да је на прошлим изборима предводила листу која је била против листе СНС, која је победила, али да то не значи да било ко има право да је физички малтретира и да јој оспорава право да изражава свој став.

"Срамотно је оно што је Ксенији урадио насилник који се налазио у друштву Сергеја Трифуновића, лидера једне опозиционе странке. То показује да Трифуновић вређа жене без обзира да ли је у питању Маја Гојковић, Ана Брнабић или Ксенија Радовановић. То говори какво нам друштво насиља и нетолеранције према неистомишљеницима нуди Трифуновић”, рекао је Весић.

Весић је захвалио београдској полицији на брзој реакцији и хапшењу насилника.

"Тако смо показали да нећемо толерисати насиље било које врсте у нашој земљи", поручио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг