Вести

Весић: Нећу бити министар у новој Влади, остајем у Београду

Након медијских спекулација да би могао да буде у новој републичкој Влади, заменик градоначелника Београда, Горан Весић, рекао је да неће бити министар у новој Влади.

"Мени је част када се сваки пут када се формира Влада моје име помиње међу онима који би могли бити министри. Очигледно да део јавности мисли да свој посао радим добро и то је за мене нека врста похвале. Ја ћу остати у Београду, тако да нећу бити министар. Ја сам део политике Српске напредне странке и Александра Вучића и срећан сам што сам у тиму који је урадио велике ствари за Србију", изјавио је Горан Весић.

Весић је додао да Александар Вучић опрезно приступа формирању Владе која мора да настави рад садашње Владе.

"Много је важно да та Влада буде квалитетна и обезбеди политичку и економску стабилност земље", рекао је Весић и додао да постоје "многи који су заинтересовани" да Србија не буде стабилна и независна.

Весић је потврдио да ће шеф канцеларије за KиМ Марко Ђурић бити нови амбасадор у Вашингтону. Он је критиковао нападе на Ђурића од стране опозиције и медија који су јој наклоњени, рекавши да је он водио преко 220 преговора у вези са KиМ.

"Марко Ђурић је један од најбољих политичара у овој земљи и жалосно је каква се кампања води против њега. А Србија ће бити поносна на то што он ради, а председник Вучић добро зна шта ради. Имаћемо некога ко ће моћи да парира Албанцима и бори се за нас у САД", рекао је Весић.

Весић је критиковао опозицију због напада на споразум у Вашингтону, али и фонтану на Славији и многе друге пројекте. Весић је нагласио да може да буде боље, али да ова земља напредује и да је ситуација боља него пре 8 година.

Весић је нагласио да је Вучић први пут успео да наметне да се чује српски глас у западним земљама, а да је Вашингтонски споразум сјајне спољне политике коју води српски председник.

"Нађите земљу у свету чији председник има такву фреквенцију сусрета са светским лидерима", рекао је Весић и подсетио да се српски председник више пута сретао са лидерима највећих светских сила.

Весић је рекао да је посета специјалног изасланика за KиМ САД Ричарда Гренела Србији важна јер ће се видети са председником Вучићем и другим званичницима, додавши да је он уложио велике напоре у решавању косовског проблема. Весић је рекао да је пре 8 година на KиМ постојала подељена политичка сцена, а да су данас Срби уједињени.

Весић је рекао да је град изгубио велики новац због корона вируса.

"Све мере које је Влада Србије доносила су биле да би се сачувала радна места и срећан сам јер мислим да смо успели у томе", рекао је Весић.

Весић је рекао да се сваке вечери контролише радно време око 200 локала а да је јуче било 5 локала који то нису испоштовали.

Наш циљ није кажњавање већ да упозоримо људе да морамо да чувамо своје и здравље других људи поштовањем мера.

Весић је објаснио да је од Владе затражено да се за електричне тротинете установе правила, као и за бицикле.

"Не зна се какву заштиту треба да имате, којом брзином сме да се вози, нити која је дозвољена старост", рекао је Весић и додао да није циљ забрана употребе тротинета већ регулисање њиховог коришћења.

"Имате децу од 12 година која возе, шта ћемо са њима да радимо?", упитао је заменик градоначелника Београда.

Весић је најавио и скори тендер који би донео и нов начин наплате јавног превоза у престоници, а на питање о смањењу цене карата објаснио је да се о томе може разговарати када сви почну да плаћају карте.

 

 

 

Извор: Курир