Вести

Весић: Нулта толеранција за кршење мера, не и за живот

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да се слаже са  епидемиологом проф. др Браниславом Тиодоровићем, да се повећају казне за оне који намерно крше епидемиолошке мере, уколико би то довело до циља да привреда ради.

Драго ми је да уважени проф. Тиодоровић, кога веома поштујем и ценим, разуме да је неопходно да привреда ради. Уколико сматра да је тај циљ могуће постићи повећањем казни за оне који намерно крше епидемиолошке мере и шире заразу, слажем се са тим, рекао је Весић.

Са друге стране, инспекције града Београда и комунална милиција су, како наводи, написале више казни од свих других локалних самоуправа заједно и већину кривичних пријава.

Није Београд ни Копаоник, ни Златибор где су толерисане журке до раног јутра у јануару и фебруару, па су одатле заразили пола Србије. Код нас се у Београду спроводи политика нулте толеранције на кршење мера, али не можемо да имамо нулту толеранцију на живот. Зато, уколико Тиодоровић и његове колеге сматрају да је пут како би све радило да се повећају казне за прекршиоце, требало би Влади да поднесу предлог за измену закона који је усвојен у октобру. То је правни пут. Поновићу хиљаду пута. Масовна вакцинација, строго поштовање мера које су важиле до среде и омогућавање да сектор услуга ради нормално уз поштовање мера заштите, то је пут да победимо епидемију, рекао је Весић и додао да нама није потребно преписивање мера од земаља које су неуспешније од нас у борби против пандемије.

 

 

 

Извор: Курир