Вести

Весић: Обилазница око Златибора ће убрзати долазак на ту планину

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић изјавио је да ће будућа обилазница око Златибора значајно убрзати и олакшати долазак на најпосећенију српску планину, али и да ће преусмерити велики део саобраћаја за све којима Златибор није крајње одредиште.

Министар Весић је током обиласка радова на изградњи обилазнице око ове планине рекао да "сада радимо 1,6 километра будуће обилазнице, која ће излазити на ауто-пут Пожега – Котроман", као и да ће, када буде завршено привих 1,6 километара, бити урађен још један километар.

Министар Весић рекао је да је Влада Србије ове године издвојила 450 милиона динара за радове на обилазници око Златибора, а да део средстава улаже и општина Чајетина.

"Када буде завршена, имаћемо обилазницу која ће излазити на ауто-пут Пожега - Котроман, која ће омогућити да Златибор заобиђу сви који не долазе овде. Важно је да ће то допринети и чистијем ваздуху и заштити животне средине", рекао је министар Весић.

Министар Весић навео је да ће ове године бити реконструисано 15 километара магистрале према Црној Гори, од Чајетине до Борове главе.

"То је најлошији део магистралног пута према Црној Гори и очекујемо да у септембру или октобру кренемо у његову обнову", додао је министар Весић.

У складу са обећањем председника Србије Александра Вучића, ресорно Министарство ће са општинама Чајетина и Прибој радити на успостављању гондоле између Торника и Прибојске бање.

"Та гондола треба да омогући живот за Прибојску бању, да повеже све ове општине и да обједини понуду Златибора, Златара и Прибоја. Да цео овај крај има јединствену туристичку понуду, да буде атрактивнији за туристе", указао је министар Весић.

Поновио је да ће се градити и брза саобраћајница од Нове Вароши до Дуге пољане, која ће бити веза тог дела западне Србије са будућим ауто-путем ка Црној Гори.

"То ће потпуно променити живот овог краја. И обилазница и обнова свих локалних и магистралних путева, односно сарадња са општином Чајетина, пример су како република и локалне самоуправе могу заједно да раде, за добробит свих, људи који овде живе, али и туриста", рекао је министар Весић.

 

 

Извор: Танјуг