Вести

Весић: Обновом пута Стража-Осоница обећано испуњавамо

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је у Ивањици радове на обнови пута Стража-Осоница, који се изводе након обећања које је дао председник Републике Србије Александар Вучић.

Министар Весић рекао је да је само ове године за путеве у овом крају уложено чак 987 милиона динара.

"Срећан сам и задовољан увек када дођем тамо где радимо путеве. Ове године смо у Ивањици урадили или крећемо да радимо, путеве у вредности од чак 987 милиона динара, што је око девет милиона евра. Желимо и имамо средства да обновимо важније локалне путеве, а не само ауто-путеве и брзе саобраћајнице", рекао је министар Весић.

Подсетио је да је обнову пута Стража-Осоница обећао председник Вучић када је боравио у Ивањици.

"Када сам ја боравио у јуну у Ивањици, најавио сам почетак радова до краја године и радови не само да су почели, већ се и добро одвијају", рекао је министар Весић.

Додао је да је Осоница најмлађе село и да је овај пут прави пример како се на најбољи начин обнавља једна саобраћајница - са одводима за воду, добром подлогом, два слоја асфалта, како би била дуготрајна.

"Срећан сам што обезбеђујемо да села и насеља која нису била, сада буду добро повезана. То је прилика да се сви делови ивањичке општине развију", рекао је Весић.

Поновио је да ће у септембру ауто-пут стићи до Пожеге, а након тога следи градња деонице до Дуге Пољане, па ће Ивањица за две до три године, бити повезана са Београдом ауто-путем, којим ће се до главног града стизати за око два сата.

"У том тренутку, ако урадимо већи број оваквих локалних путева, доћи ће до потпуне експанзије и развоја и Јавора и Голије. Осетиће људи у Ивањици шта значи када се град повеже на ауто-пут, јер се тог часа развијају локални бизниси, туризам, моћи ће да живе од свог посла. Моћи ћемо да откријемо и другима овај крај наше земље", истакао је Весић.

Министар је најавио да је за наредну годину планирано расписивање тендера за збор извођача радова на реконструкцији пута Ариље-Ивањица, вредан чак 1,6 милијарди динара, односно 12 милиона евра.

"Водимо рачуна да се сваки део Србије равномерно развија. Изградња путева и пруга доприноси равномерном развоју и то је права децентрализација - када људи у својим местима могу да живе од свог рада. Мрежа путева која повезује људе је права децентрализација. Ивањица ће у наредним годима доживети прави процват", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг