Вести

Весић: Ове године ћемо, као и сви у Европи, бити без организованих дочека

* Како ће Београд обележити Нову годину? Колико ће комуналних полицајаца бити на терену и контролисати да ли се поштују мере које су на снази?

"Ове године ћемо, као и сви у Европи, бити без организованих дочека", рекао је заменик градоначелника Веограда, Горан Весић.

"Поносан сам, јер смо се за то борили, јер ће наши угоститељи и малопродајни објекти радити и за Нову годину, а неће се радити у Лондону, Паризу, Бечу"...

"Пронашли смо меру. У Београду је много мање заражених него претходних недеља".

"Осим расвете неће бити ништа. Отказали смо све јавне манифестације".

"Ово је прилика да се Нова година дочека у кругу породице, да бисмо следеће године сви славили онако како треба".

Весић апострофира губитке у туризму:

"Ми смо прошле године зарадили више од милијарду евра од туризма. Више од 50 одсто страних туриста долази у Београд и њихов недолазак се највише осећа у Београду, као и у Новом Саду".

"Велики би ризик био да нисмо отказали Улицу отвореног срца. Моја молба угоститељима је да чувају госте, поштују епидемиолошке мере и да затворе у 18 часова. Бићемо на терену, провераваћемо, али угоститељи углавном то поштују. Има и оних бахатих који не схватају да неко може да се зарази и умре".

О приватним журкама Весић је рекао:

"Тога ће бити, али ми не можемо да зауставимо живот. Не би требало, али ако већ позивају, нека их буде што мање. Ми можемо да интервенишемо само ако буде пријава за кршење јавног реда и мира".

"Ово је последњи критичан тренутак, после излазимо из епидемије", поручио је Весић.

"Изненадићемо 1. јануара поједине медицинске раднике, којима ћемо однети ручак", рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Курир