Вести

Весић: Ове године у Бач уложено више од два милиона евра

Ове године у Бач је уложено више од два милиона евра, а следеће године градићемо и пут према Оџацима, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић приликом обиласка радова на обнови улица у Бачу.

"У насељу Вајска у Бачу, у току су радови на обнови улица у самом центру, у Маршала Тита, Масариковој и Вука Караџића, вредни око 200.000 евра", навео је министар Весић.

Министар Весић је додао да су то инвестиције каквих раније није било, јер сада држава има средстава и могућности да инвестира у такве пројекте, да осим улагања у ауто-путеве и брзе саобраћајнице, гради и обнавља и локалне путеве, које људима на локалу живот значе.

Као најважније радове у овом крају, најавио је изградњу пута Бач-Оџаци, дугог више од 20 км, што ће, према његовим речима, омогућити Бачу јаку и стабилну везу са брзом саобраћајницом "смајли", чија градња почиње 13.децембра.

То, додао је министар Весић, значи да ће улагања у Бач наредне године бити готово удвостручена.

Министар Весић је најавио је наставак улагања у локалне самоуправе, посебно када је реч о већим локалним и регионалним путевима и додао да се пројектује и брза саобраћајница Бачка Паланка-Нови Сад, пут којим житељи Бача могу да иду према Срему, Мачви, Семберији.

"То је политика саобраћајног повезивања земље, политика председника Александра Вучића, којом подижемо привредни развој. Када изградимо локални пут или пругу омогућавамо више инвестиција, а то значи нова радна места, развој локалних бизниса, туризма, да људи остају да живе у својим местима, уз знатно бољи комфор живота", рекао је министар Весић.

Министар Весић је навео и податак да су за следећу годину у буџету опредељене четири милијарде евра за изградњу инфраструктуре у Србији, што је, како је рекао, више него што су одвојиле све земље Западног Балкана заједно.

Председник општине Бач Стева Панић захвалио је државном врху што води рачуна о свим деловима Србије.

"Све што је урађено и што ће се тек радити, много значи грађанима Бача", рекао је Панић.

 

 

 

Извор: Танјуг