Вести

Весић: Ово је година успона Београда

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, гостујући у "Викенд јутру" на ТВ Хепи, рекао је да људи који не живе у Београду и долазе повремено, управо виде како се Београд мења.

"Ми смо ту стално па не видимо, а људи са стране боље виде. У овом тренутку имамо 1300 кранова, што је више податак за Лондон, Париз, више од 3000 активних градилишта, милион и више грађевинских дозвола. То говори да се стално гради и ради што значи да људи имају посла. То значи да људи имају посла у грађевинској индустрији", рекао је Весић.

Весић је истакао да је ова година година успона Београда. Незапосленост је сада 6%. Наравно да желимо више и радимо на томе.

"Вучић је обећао да ће плате бити 900 евра што значи да ће у Београду бити 1100 евра. Све је повезано. Када вам причам шта се гради, то је БДП. Када се граде ауто-путеви, исто је пораст БДП", рекао је Весић.

Морају да се имају приходи, ухватили смо као земља замајац доброг развоја и само би требало тако да наставимо. Градићемо метро и не хвалим се тим, али се он обећава 50 година и ево сада ћемо га градити. Не може нико да ми каже да баш није било воље да се гради метро пре. Метро не може да гради слаба економија. Буџет града Београда је сада највећи у историји. Важно је што смо почели да га градимо, рекао је Весић.

Весић је рекао да се никада у историји није догодило да се гради оволико канализације. Радиће се фирма за отпадне воде у Обреновцу. Радимо на левој обали Дунава канализацију. Радимо чак и у Лазаревцу, Младеновцу, Сопоту... Код Винче ће се радити велики мост.

 

Клизалиште, околина Београда, деца

Важно ми је што смо отворили више клизалишта. Организовали смо да дечији каравани обилазе децу. Важан нам је садржај за децу. Инсистирам на томе да се обилазе и места ван Београда. Сваки део града мора да се развија. Улажемо у инфраструктуру у сваком делу града. Нисам рачунао али мислим да је моја канцеларија прешла више од хиљаду километара, закључио је Весић.

 

 

Извор: ТВ Хепи