Вести

Весић: Петричић води лични рат са Вучићем

Карикатуриста Душан Петричић познат је по својим скандалозним карикатурама које приказују, мало је рећи искривљену, већ извитоперену слику стварности. На последњу у низу ових скарадних илустрација члан председништва Српске напредне странке и заменик градоначелника Београда Горан Весић морао је да одреагује с обзиром да је био предмет исте.

Последња Петричићева карикатура ме не изненађује јер он већ дуже времена користи карикатуру да води свој лични рат са Вучићем не презајући да шири лажи и клевете. Вучић је Петричићу крив зато што је за време његове власти добио националну пензију иако је био пензионер свега неколико месеци и много пре других српских уметника који су заслужили то национално признање а још га чекају, каже Весић и пита се зашто уметник не врати националну пензију када је власт у Србији онаква каквом је представља?

Овако страшно изгледа та Вучићева диктатура како је Петричић представља где он добија националну пензију од Вучићеве владе да би пљувао по Вучићу. Вучић је Петричићу крив зато што је годинама добијао месечно по две хиљаде евра од Политике за 4-5 карикатура? Или му је Вучић крив зато што је покушао да направи међународну каријеру у Канади па се вратио као пропали карикатуриста.

Наравно да Александру Вучићу као и нама не сметају Петричићеве карикатуре јер њега сваки дан тај исти Петричић са својим истомишљеницима представља као Хитлера и Пиночеа. За разлику од Србије у Француској се цела нација дигне на ноге а чувени Монд се извини председнику Макрону за много блажу монтажу на насловној страни која је Французима заличила на поређење са Хитлером. Вучићу не требају извињења и само нека наставе овако. Али мени као некоме ко је у тиму који води град Београд смета лицемерни покушај да се лаж представи као истина, резигниран је Весић.

Весић истиче да у случају да је Петричић хтео да покаже ко је улагао у здравство, требало је да зове свог другара Ђиласа па да га пита како је отео Пионирски град деци да направи кућу Великог брата и како је наплаћивао родитељима два пута скупље вртиће него што је имао право по закону.

Ако га интересује Град Београд је од 2014-2018. у здравство уложио преко две милијарде динара и набавио је 43 најмодернија апарата за радиолошку, ултразвучну и лабораторијску дијагностику. Нове и опремљене здравствене објекте добило је 123 хиљаде грађана и то на Лабудовом брду, Малом Мокром Лугу, насељу Степа Степановић, насељу Јајинци или да говоримо о новом крилу објекта Дома здравља Обреновац и опремању породилишта у Лазаревцу. Комплетно је реконструисано и адаптирано 40 здравствених објеката међу којима у Раковици, Карабурми, Вишњичкој Бањи, Лазаревцу и Барајеву. Град Београд је последње четири године набавио 74 возила за здравство од чега 40 путничких и 34 санитета. Ове године градићемо нове домове здравља у Борчи и Обреновцу као и амбуланте у Угриновцима, у Батајници и на Бањици а само у набавку медицинске опреме и планирано је да се уложи скоро 900 милиона динара. Градиће се потпуно нова зграда Хитне помоћи. Ово је само улагање у здравство града Београда а шта је Влада Србије урадила можемо данима да причамо. Могао би Петричић да се прошета до Клиничког центра Ниш.

Жалосно је како Петричић и његови истомишљеници злоупотребљавају болесну децу сваки пут када желе да лече своје фрустрације. Како то изгледа најбоље показује порука на Твитеру његовог шефа Сергеја Трифуновића који је поручио да ће болесну децу да качи на јарбол са српском заставом који ће да изгради на Ушћу. Немам шта друго да кажем и за Петричића и за Трифуновића него да су исфрустрирани од сопствене неспособности и незнања, закључује заменик градоначелника Горан Весић.

 

 

 

Извор: Ало