Вести

Весић: Почела изградња надвожњака у батајничком насељу Шангај

Заменик градоначелника Београда Горан Весић заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем обишао радове на изградњи саобраћајнице преко брзе пруге у Батајници. Весић је овом приликом изјавио да ће Београд захваљујући иницијативи председника Александра Вучића добити брзу пругу где ће возови ићи око 200 километара на сат између Београда и Новог Сада.

"Овде се појавио проблем са постојећим пружним прелазом који грађани више не могу да користе на начин на који су га користили деценијама јер уопште није ни безбедан. Донели смо одлуку као град, а Министарство је урадило пројекте, односно ЦИП, и издвојили преко шест милиона евра како бисмо урадили пружни прелаз. Радови су почели и завршићемо их до краја године, а пре него што пруга буде пуштена овај прелаз ће бити изграђен и повезаће Шангај и Батајницу. Грађани ће моћи да прелазе на безбедан начин и имаће и пешачку и  бициклистичку стазу, као и лифтове", рекао је Весић.

Урадиће се и приступне саобраћајнице до Мајора Зорана Радосављевића у Батајници, државног пута, Шангајске и Бранка Живковића. Такође, ради се и девет километара пута Земун поље-Угриновци који треба да обезбеди људима паралелну везу и на тај начин реши велик део саобраћајних проблема, додао је Весић.

Најважнији саобраћајни проблем јесте петља Батајница, односно излазак на ауто-пут, што раде "Путеви Србије" односно ресорно министарство.

Весић је нагласио да се тренутно преговара са Европском Унијом да се обезбеди око 180 милиона евра.

"Завршили смо пројектовање фабрике за прераду отпадних вода у Батајници што нам омогућава да се у Батајници, укључујући и Угриновце, Шангај и читав Сурчин, реши проблем канализације. Kонтролисаћемо сваки дан напредак радова јер ово је кључна ствар за Батајницу и Шангај како би људи могли да користе брзу пругу и да живе много боље него сада", рекао је Весић.

 

  

Извор: Танјуг