Вести

Весић: Политички брод који тоне је Драган Ђилас

Ђиласова политика је увек била превара и обмана грађана али после данашњег интервјуа Недељнику изгледа да је почео да лаже сам себе и да верује у сопствене лажи. Како другачије назвати да Ђилас, који је пре само неколико дана говорио пред тридесетак присталица у Крушевцу, од којих су половина његови сарадници и обезбеђење, оптужује председника Вучића кога је само у Београду у априлу поздравило 150 хиљада људи, да ”говори пред празном улицом”.

Јасно је Ђиласу да су милиони евра које су он и његов компањон Шолак уложили у рушење Александра Вучића и сопствене телевизије бачен новац, јер су им протести пропали, а телевизије нико не гледа. Власт на силу нису узели, грађане нису преварили а новац су потрошили. Отуд Ђиласова нервоза, зато овај тајкун на раду у политици измишља анкете и зато прети својим колегама да га случајно не напусте. Јер политички брод који тоне је управо Драган Ђилас.

Да се подсетимо како је изгледала Ђиласова власт пре само седам година. Било је то време када га је покојна Верица Бараћ, председница Владиног савета за борбу против корупције оптуживала да као државни функционер управља српским медијима. Како је управљао сазнали смо касније када су објављени подаци о томе како је као државни функционер држао монопол на продају рекламних секунди телевизијама рачунајући Јавни сервис и Студио Б који је тада био предузеће града Београда чији је градоначелник био!? Било је то време када је власт Драгана Ђиласа слала полицију у дневну новину Борбу да ухапси главну уредницу Оливеру Зекић јер је објавила тачну информацију да је Ђиласова власт на тајној седници донела одлуку да се плати милион долара народних пара због Миладина Ковачевића. Било је то време када је Ђилас, као градоначелник Београда, био сувласник дневног листа, а новинарима одговарао на питања са реченицом “зини да ти кажем” и човек о коме није написан ни један једини критички текст док је владао Београдом и Србијом. Време када је Ђилас управљао свим медијима у Србији и био најзаштићенији политичар после Тита у политичкој историји наше земље.

Било је то време када се Драган Ђилас обогатио док је био на власти у Београду јер су само његове фирме имале промет од преко 500 милиона евра!? Данас нас Ђилас убеђује да је милионе стекао продајући жваке. Било је то време када нам овај Тадићев директор Народне канцеларије, Коштуничин министар и тајкунски градоначелник 2007. године пријавио од имовине женину кућу на Дедињу, аутомобил САБ, 2003. годиште и 70.000 евра уштеђевине да би када је 2016. године, када је отишао са власти, пријавио је да само у некретнинама има више од 24 милиона евра. Никада нам овај финансијски геније није рекао како је то зарадио? Од плате градоначелника? Или тако што је као градоначелник трговао секундама са Студијом Б који је био у власништву града и Јавним сервисом!? Или тако што је од града отео парцелу намењену деци да направи Кућу Великог брата на којој је зарадио милионе? Ђилас пре свега дугује објашњење грађанима Србије о томе како се обогатио.

Очекујемо да Ђилас објасни грађанима Србије одакле му 50 милиона евра стечених између 2007. и 2012. године, са укупним приходом на свим фирмама од око 180 милиона евра!

Зато када Ђилас данас прича како само што није победио Александра Вучића он сања о времену када је владао свим медијима и када је као државни функционер пословао са државом и зарађивао милионе. Тај сан прекинули су му грађани Србије 2012, 2014. и 2018. године када је до ногу потучен на изборима. И када су Србија и Београд рекли да не желе да њима он влада са својим тајкунима.

Зато Драгане Ђиласу, џабе ти стотине милиона евра, џаба ти нове телевизије, измишљене анкете, фашистички јуришници да прете политичким неистомишљеницима, али твојим партнерима који желе да напусте твој политички брод који тоне. Народни гласови се не могу купити, нити је народна воља на продају. У то си могао да се увериш 2012, 2014. и 2018. Године, а уверићеш се поново на пролеће наредне године.