Вести

Весић: Потписан Меморандум о разумевању и сарадњи Београда и Брисела

Заменик градоначелника Горан Весић потписао је данас у Старом двору Меморандум о разумевању и сарадњи Београда и Брисела.

''Циљ је да два града остваре побратимске односе'', истакао је Весић.

''Ово је први корак, који ће бити конкретизован Повељом о братимљењу. Договор после наше посете Бриселу није тако брзо реализован због пандемије вируса корона'',  објаснио је Весић.

Весић је рекао да је договор да се потписан меморандум пошаље у Брисел, како би два града почела да сарађују.

''Брисел већ деценијама има Београдску улицу. Недавно је Скупштина Града Београда једној престоничкој улици доделила име по Бриселу. На тај начин показали смо поштовање'', истакао је Весић.

Весић је додао да споразум са Бриселом предвиђа сарадњу у области културе, јавне управе, образовања, као и у другим областима које два града оцене значајним.

''Очекујем да ће у име Бриселског региона и потписник овог споразума Паскал Смет доћи у Београд, када ћемо бити у прилици да посетимо Бриселску улицу и конкретно разговарамо о сарадњи два града'', најавио је Весић.

Београд је отворен град, додао је заменик градоначелника.

''Желимо сарадњу са градовима у Европи и свету који хоће да размењују искуства. С обзиром на то да је Београд настао на отворености и утицају различитих култура, сматрамо да путем сарадње једни друге можемо да учинимо бољим'', закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг