Вести

Весић: Потребна мера између економије и јавног здравља

Заменик градоначелника Београда Горан Весић оценио је да грађани поштују мере донете у циљу спречавања ширења корона вируса.

"Много мање људи је на улици, после 21 сат као да је полицијски час", рекао је Весић.

Весић је истакао да мере имају свој циљ и изарзио наду да ће оне трајати што краће. Весић је рекао да разуме лекаре и забринутост за јавно здравље, али је указао да мере које скраћују рад угоститељских објеката до 18 сати угрожавају рад те гране привреде.

Весић је нагласио да се не бори за угоститеље, већ за радна места и навео да у угоститељству ради 40.000 људи, којима је угрожена егзистенција.

Весић је поновио да је потребна мера између економије и јавног здравља и да је зато неопходно да грађани буду свесни да морају да се штите.

"Морамо да сачувамо радна места јер ако не ради привреда неће бити пара за здравствену заштиту", указао је Весић.

 

Новинари добијају улице у Београду

Весић je изјавио да ће Скупштина града Београда на седници која се одржава 30. новембра донети одлуку да неки од највећих српских новинара добију улице.

"Прихватили смо предлог Удружења новинара Србије да Мирослав Миро Радојчић, Предраг Милојевић, Богдан Тирнанић и Александар Тијанић добију улице у нашем граду", рекао је Весић.

Весић је указао да је циљ да се пошаље порука да је новинарство важан део друштва и да велики новинари заслужују трајно сећање.

"Поред тога, улицу ће добити Милутин Чолић, оснивач ФЕСТ-а, и Динко Туцаковић на предлог Југословенске кинотеке као и Драган Сакан, зачетник маркетинга у Србији и региону. На седници ће се наћи и мој предлог да Милан Вукос, потпредседник Скупштине града у време Бранка Пешића добија улицу", рекао је Весић.

Весић је додао да је Милан Вукос, као потпредседник града, учествовао у оснивању културних манифестација „БИТЕФ“, „БЕМУС“, „ФЕСТ“ и „Радост Европе“ који су данас симболи града Београда.

Активно се залагао за побољшање статуса уметника и стваралаца, те су у његово време многим књижевницима, глумцима и сликарима додељени станови и атељеи.

"Милан Вукос је свестрано био посвећен стваралаштву и култури, године током којих је обављао функцију директора Радио Телевизије Београд остале су упамћене као златно доба телевизије", рекао је Весић.

Весић је додао да ће Београд у понедељак добити и Бриселску улицу на предлог заменице потпредседника Скупштине града Београда Андрее Радуловић.

"Брисел деценијама има Београдску улицу, а чим прилике због епидемије корона вируса буду дозволиле потписаћемо Повељу о братимљењу две престонице", истакао је Весић.

Весић је додао да ће ускоро улице у Београду добити и Беч и Варшава јер су то градови који имају улице које носе име Београда и поштују нас као пријатеље.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи