Вести

Весић: Предлог закона о буци ускоро на јавној расправи

Представници Града Београда и Министарства заштите животне средине одржали су веома садржајан састанак у вези са Предлогом закона о буци који ће ускоро да се нађе на јавној расправи.

"Захвалан сам министарки заштите животне средине Ирени Вујовић на подршци и разумевању проблема у којем се налазе стотине хиљада грађана Београда који су деценијама изложени буци. Предлог закона је скоро утврђен и остало је да Радна група усагласи још неке техничке детаље како би био послат на јавну расправу", изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Додао је да када закон буде усвојен, Kомунална милиција и инспектори за заштиту животне средине моћи ће без најаве да проверавају ниво буке помоћу справа којима ће бити опремљен сваки милиционер.

"Kомунална милиција моћи ће на лицу места да изриче мере престанка емитовања гласне музике и да привремено одузме средство са кога се емитује недозвољена бука. На тај начин коначно ћемо да заштитимо стотине хиљада Београђана који су изложени терору бахатих суграђана који мисле да могу да раде шта хоће и да за њих закон не важи", истакао је Весић.

Весић је истакао и да је на састанку договорено да брод "Аргус”, који је научна лабораторија, буде коришћен за контролу загађења Саве, нарочито током викенда када један број привредних субјеката испушта у реку опасне и отровне материје.

"Тај посао ће заједно радити Министарство заштите животне средине и Град Београд. Kонтролисаћемо квалитет воде у Сави посебно викендом, а тамо где утврдимо повећано загађење затворићемо сваки привредни субјект који загађује реку и крши закон", нагласио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг