Вести

Весић: Приближавамо се трећини популације која је вакцинисана трећом дозом

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, заједно са секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић, присуствовао је отварању новог вакциналног пункта у робној кући "Икеа". Како је том приликом подсетио, пре овога отворени су пунктови у тржним центрима "Ушће" и "Рајићева", а предстоји и у ТЦ "Стадион" и након тога у Беошопинг молу.

"Са данашњим даном у Београду је вакцинисано 62,32 одсто пунолетних грађана или 864.518, ревакцинисано је 60,1 одсто или 833.127 грађана, док је трећу дозу примило 446.388, односно 32,24 одсто лица. Приближавамо се полако трећини популације која је вакцинисана трећом дозом, што је и најзначајније у смислу заштићености", прецизирао је Весић.

Весић је позвао грађане Београда да искористе прилику да се вакцинишу, ревакцинишу или приме бустер дозу и на овој, новој локацији. Весић је навео да се Град Београд, Влада Србије и Министарство здравља труде да отварају пунктове тамо где људи живе, раде и долазе, чиме се мотивишу на вакцинацију, а у том погледу посебно се спремају за предстојеће празнике како би вакцинација била још доступнија.

Весић је на крају нагласио да како бројке новозаражених почињу да опадају, тако је и интересовање за вакцинацију мање, због чега је још једном упутио молбу грађанима да се не опуштају, јер ситуација може да се промени. 

 

 

 

Извор: Танјуг