Вести

Весић примио вакцину и позвао грађане да учине исто

Само јутрос, током прва два сата вакцинације на највећем пункту у главном граду, на Београдском сајму, вакцину је примило готово 400 људи, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић, који је и сам данас примио вакцину.

"Јуче смо у Београду вакцинисали 3.791 особу, од чега на Сајму 1.241. Поред Сајма, сви домови здравља имају пунктове за вакцинацију, тако да ћемо ових дана имати и више вакцинисаних", рекао је Весић.

Весић  је позвао све  Београђане да искористе прилику да се вакцинишу, јер је то, истиче, једини начин за успешну борбу са епидемијом. Подсетио је да је Београд организовао кол центре за све старије од 65 година, како би добили потребне информације о процедури вакцинације, а такође, непокретним или теже покретним суграђанима, као и онима који немају превоз, Град ће помоћи да се превезу до места вакцинације.

Весић је додао да је јуче превезено више од 250 људи на вакцинацију.

"Нећемо дозволити да неко остане без вакцине зато што нема превоз или је удаљен од места за вакцинацију. Помоћи ћемо свима да дођу до вакцине", рекао је Весић.

Подсетио је да Србија има довољно вакцина, више од 1,3 милиона доза на располагању, а да су функционери ту да личним примером покажу да сви треба да се вакцинишу. "Зато сам се и ја вакцинисао, као и људи из владе, Градске управе, очекујемо и јавне личности. Вакцинација је једини начин да зарвшимо са епидемијом. Што се више људи буде вакцинисало, пре ћемо се вратити нормалном животу", поручио је Весић.

Весић је навео да је примио кинеску "Синофарм" вакцину, али да се изјаснио да би примио било коју.

Појаснио је да се на београдском сајму врши имунизација кинеском вакцином, а ко се определи за конкретну вакцину, добиће распоред како ће се и где вакцинисати. "Што се мене тиче, свака вакцина је добра", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг